Νυχτερινοί μαραθωνοδρόμοι στη Θεσσαλονίκη….

hessalonikiNightHalfMarathon_bΣτην εποχή της κρίσης που ζούμε, το σώμα και τον πνεύμα μας έχουν ανάγκη από διεξόδους για να μπορέσουν να χειριστούν τις όποιες δυσκολίες. Μία από αυτές είναι ο αθλητισμός, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, προλαμβάνει σοβαρά σωματικά αλλά και ψυχικά νοσήματα. Σε αυτό το κλίμα ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σήμερα το βράδυ τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και τον Δρόμο Υγείας 5.000 μέτρων Θεσσαλονίκης.

Ημιμαραθώνιος

Ο ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει  στις 18.42, με αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο. Η διαδρομή θα ακολουθήσει τις οδούς Λεωφόρο Νίκης, Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Κουντουριώτου και πάλι Λεωφόρο Νίκης, όπου οι αθλητές θα τερματίσουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Αγώνας Δρόμου 5.000μ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:40 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασιλέως Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου), ακολουθώντας τις οδούς Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Κουντουριώτου, Λεωφόρο. Νίκης. Και εδώ οι  συμμετέχοντες  θα τερματίσουν μπροστά στον Λευκό Πύργο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Οι φορείς της πόλης στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση υποστηρίζει και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων ΕΛΕΠΑΠ και προβάλει το αξιοθαύμαστο έργο της. Φετινός στόχος της συνεργασίας, η ενίσχυση του θεσμού της ΕΛΕΠΑΠ «ΔΩΡΕΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ», που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρίες που προέρχονται από οικονομικά αδύνατες οικογένειες, καλύπτοντας το ετήσιο κόστος του θεραπευτικού τους προγράμματος.

Παράλληλα, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ συμπορεύεται με τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, για την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και της κοινωνικής προσφοράς ενώ και τα παιδικά χωριά SOS δηλώνουν το «παρών», ενισχύοντας οικονομικά το κοινωνικό έργο που επιτελείται στο παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης.

2ο Διεθνή Νυχτερινό ΗμιμαραθώνιοΗ διεθνής αυτή διοργάνωση υποστηρίζει και υποστηρίζεται, επίσης, από την Α21 Campaign, η οποία προβάλλει το έργο της σχετικά με τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) στον 21ο αιώνα και παράλληλα το ενισχύει οικονομικά. Με τη συμμετοχή του ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ενισχύει οικονομικά τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου. Τη δική του running team με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Γιάννη Μυλόπουλο θα κατεβάσει στον Ημιμαραθώνιο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ ισχυρή εκπροσώπηση θα έχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία 41 συμμετεχόντων (21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδοί) στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ..

Κάντε κλικ στο http://www.thesshalfmarathon.org και μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση.

You may also like