Ξεκίνησε το Sundance Film Festival

Το Sundance Film Festival ‘άνοιξε τις πόρτες’ του στις 17 Ιανουαρίου στο Park City, στην Utah των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το φεστιβάλ-εμπνευστής του οποίου είναι ο Robert Redford- θα διαρκέσει έντεκα μέρες, προβάλλοντας ανεξάρτητες ταινίες (independent movies) και στηρίζοντας νέους κινηματογραφιστές. Ηθοποιοί και σκηνοθέτες, των οποίων οι ταινίες συμμετέχουν στο φεστιβάλ, μοιράστηκαν με το κοινό τη σημασία που έχει το Sundance Film Festival για αυτούς.

 

Αγαπώ το Sundance, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ για τον αμερικάνικο κινηματογράφο’ δηλώνει ο Ben Affleck, βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για την ταινία ‘Argo’.

 

Η ηθοποιός Sally Field (‘Lincoln’) είναι μέλος της διοργάνωσης και επιτροπής του Sundance Film Festival εδώ και δεκαέξι χρόνια , ενώ παράλληλα στηρίζει τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές στο έργο τους, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Το φεστιβάλ ανακαλύπτει νέες φωνές του κινηματογράφου και σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την ανεξάρτητη δουλειά τους, πριν τους παρασύρει η βιομηχανία’ δηλώνει η Field.

 
O David O Russell, δημιουργός της ταινίας ‘Silver Linings Playbook’ δεν θα ξεκινούσε την καριέρα του στον κινηματογράφο αν δεν υπήρχε το φεστιβάλ.
Το Sundance αποτελούσε τον προορισμό για μένα και με ενθάρρυνε να στείλω τις μικρού μήκους ταινίες μου, ενώ δούλευα ως μπάρμαν και το όνειρό μου ήταν να αναμειχθώ στον κόσμο του κινηματογράφου’ δηλώνει ο O Russell.
Το Sundance Film Festival συνεχίζεται μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Πηγή: http://www.china.org.cn

You may also like