Ξεχώρισε ο Ευγένιος Τριβιζάς στα διεθνή βραβεία Kidscreen

Little Emily- Kidscreen Awards 2Αν κι απέναντί του βρέθηκαν μεγαθήρια όπως η Disney, το διαδραστικό e-book «Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου» του Ευγένιου Τριβιζά διακρίθηκε στα διεθνή βραβεία Kidscreen Awards.

Στα βραβεία αυτά διακρίνονται κάθε χρόνο από το 2009 τα καλύτερα projects όσον αφορά τα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και τα ψηφιακά μέσα. Πρόκειται, για την ακρίβεια, κάτι σαν Oscar για αυτόν τον τομέα!

Το βιβλίο του εθνικού μας παραμυθά, που στο εξωτερικό κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Little Emily» από την Ever After Tales, κατάφερε να διακριθεί στην κατηγορία του Καλύτερου e-book, το οποίο διεκδικούσαν η Disney με το «Story Central» κι η PlayDate Digital με το «My Little Pony: Twilight’s Kingdom Storybook Deluxe».

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο Ευγένιος Τριβιζάς δήλωσε:

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη».

              Little Emily - Kidscreen Awards 1  Όσο για εμάς που μεγαλώσαμε με τις ιστορίες του Τριβιζά όπως τη Φρουτοπία και το «Νησί των Πυροτεχνημάτων» δε μπορούμε παρά να φουσκώνουμε από περηφάνεια και να χαιρόμαστε που και η σημερινή γενιά των παιδιών έχουν την ίδια τύχη με εμάς!

Το e-book είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS αλλά και Android.

You may also like