Ξυπνήστε την καλύτερη πλευρά του εαυτού σας, από την Εύη Τσανάκα

12-sleeps-till-xmas-christmas-sleepwear-editorial-Three-Graces-London-Oyster-pyjamas-nightwear-sleeping-beauty-gifts-for-her-lingerie-la-femme-06Ήπιαμε κάνα δυο ποτηράκια κρασί παραπάνω, και νιώθουμε ήδη βαριές και θαμπές. Η επόμενη ημέρα όμως είναι εργάσιμη και εμείς πρέπει να νιώθουμε και να φαινόμαστε ξεκούραστες και φρέσκες. Όσο μπορούμε τέλος πάντων. Ας δούμε λοιπόν τον πεντάλογο που θα μας κάνει εύκολα και γρήγορα να διώξουμε από πάνω μας και το τελευταίο ίχνος κούρασης.

1. Το σκοτάδι είναι φίλος μας και το αγαπάμε. Το απόλυτο σκοτάδι στον χώρο που κοιμόμαστε απομακρύνει και την μικρότερη δέσμη φωτός που μπορεί να ταράξει τον ύπνο μας μιας και ακόμα και όταν έχουμε κλειστά τα μάτια μας το 20% του φωτός εξακολουθεί να περνάει μέσα διαταράσσοντας την ποιότητα του ύπνου μας. Και στην περίπτωση που δεν μπορείτε να κλείσετε εντελώς τα πατζούρια, υπάρχουν στο εμπόριο φανταστικές μάσκες ύπνου, που φέρνουν το καλοκαίρι στο κρεβάτι μας.

2. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να έχουν περάσει περίπου 2 ώρες από την τελευταία λήψη τροφής, πριν πέσουμε για ύπνο. Εκτός και αν μιλάμε για μια . Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία έχουν χαλαρωτική επίδραση τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Έτσι μας βοηθάνε πολύ στην διαδικασία ενός χαλαρού και καλού ύπνου.

3. Διατηρείστε την κρεβατοκάμαρά σας στους 16-18C. Αυτή θεωρείται η ιδανική θερμοκρασία ώστε να καταφέρετε να αποκοιμηθείτε εύκολα και κυρίως να παραμείνετε κοιμισμένοι χωρίς διαταραχές. Ένα δροσερό περιβάλλον το οποίο διατηρεί και μια μέτρια θερμοκρασία στο σώμα μας, έχει αποδειχθεί πως βελτιστοποιεί την απελευθέρωση της μελατονίνης. Ή αλλιώς της ορμόνης του ύπνου.

4. Μεγάλη σημασία έχει επίσης και η έλλειψη οσμών, μιας και η αίσθηση της όσφρησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιθυμία του εγκεφάλου για ύπνο. Το γιασεμί, η λεβάντα και το περγαμόντο θεωρούνται κατεξοχήν φυσικά ηρεμιστικά και αγχολυτικά. Οπότε 2-3 βαθιές εισπνοές από κάποιο από αυτά, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

5. Περισσότερο από κάθε άλλο, το μπλε φως που εκπέμπουν τα smartphones – επηρεάζει τα επίπεδα της μελατονίνης μας με αποτέλεσμα να μπερδεύει τα σήματα που δίνονται στον εγκέφαλο σχετικά με την ακριβή ώρα της ημέρας την οποία διανύουμε. Κάποια σύγχρονα μοντέλα έχουν ενσωματώσει στο λογισμικό τους Night Mode, το οποίο αντί για μπλε εκπέμπει ένα θερμότερο και πιο χαλαρωτικό κόκκινο χρώμα. Γιατί όλοι λίγο πολύ, πριν πέσουμε για ύπνο θα ρίξουμε μια τελευταία ματιά στους λογαριασμούς που διαθέτουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ

You may also like