Οδηγός επιβίωσης για ταξιδιώτες στα πρόθυρα «διατροφικής» κρίσης

fish and chips

Ένα από τα χιλιάδες πράγματα που πρέπει κανείς να προσέξει όταν ταξιδεύει είναι το να διατηρήσει τη διατροφική του ρουτίνα αλλά και τη σωματική του υγεία. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε μια λαχταριστή mousse chocolate ή στα υπέροχα γλυκά του Παρισιού ή στους πλούσιους καφέδες της Βιέννης ή ακόμη και στα παραδοσιακά fish and chips του Λονδίνου.

Όμως η καλύτερη λύση για να μην χάσετε τον έλεγχο, είναι να υιοθετήσετε τη νοοτροπία του «θα επιστρέψω στους ρυθμούς μου όταν επιστρέψω», αν και ξέρετε πολύ καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε, όταν, όντως, θα έχετε γυρίσει πια σπίτι.

Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες που θα σας προσφέρουν τις υγιεινές επιλογές που επιδιώκετε να έχετε. Ετσι δεν θα στερηθείτε τα μακαρόνια στην Ιταλία ή το κάρυ στην Ινδία, απλώς θα βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτούς τους πειρασμούς και στην ανάγκη σας να μην ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα.

Εδώ θα δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε όταν λείπετε αρκετές μέρες σε ταξίδι, για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, αλλά και την υγιεινή διατροφή σας.

1. Το νερό πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος, διότι αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το jet lag, την αϋπνία και τις ιώσεις που κυκλοφορούν μέσα στα αεροπλάνα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης αποφύγετε το αλκοόλ, τους χυμούς και τη σόδα. Προτιμήστε το νερό το οποίο είναι ενυδατικό και σας γλιτώνει από ένα σωρό περιττές θερμίδες και ζάχαρη.

water

2. Πάρτε συμπλήρωμα διατροφής του συμπλέγματος D καθώς αποτελεί μια έξτρα άμυνα του οργανισμού απέναντι στη γρίπη και αν είστε υγιείς, θα διατηρήσει την κατάστασή σας ως έχει.

3. Πάρτε μαζί σας ένα σνακ. Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε να αγοράσετε κάτι ανθυγιεινό, που θα βρείτε στο δρόμο. Έτσι, αν πεινάσετε ενώ είστε στο αεροδρόμιο ή για ψώνια σε μια ξένη χώρα θα φάτε από το δικό σας υγιεινό σνακ. Φροντίστε να είναι κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε το αίσθημα του κορεσμού μέχρι να έρθει η ώρα του γεύματος.

σνακ

4. «Τρεχάτε ποδαράκια μου»! Ε εντάξει δεν είναι απαραίτητο και να τρέχετε, αρκεί απλώς να περπατάτε πολύ! Να περπατάτε παντού! Ανακαλύψτε κάθε γωνιά και κάθε αξιοθέατο της πόλης που έχετε επισκεφθεί, με τα πόδια. Και ανέξοδο είναι και θα διατηρηθείτε σε φόρμα, αλλά συγχρόνως είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε καλά έναν τόπο. Βεβαιωθείτε όμως ότι φοράτε άνετα παπούτσια που ενδείκνυνται για πολύ περπάτημα.

περπατημα..

Bon Voyage!!!

You may also like