Οδηγός επιβίωσης για την επιστροφή στο γραφείο

Πρώτη μέρα στο γραφείο μετά από πολυήμερες διακοπές και η πρώτη σκέψη που μας έρχετε στο μυαλό είναι το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να επανέλθει στη ρουτίνα του ακόμη κι αν μέχρι πριν 6 ώρες βρισκόταν στο νησί – αυτό για τις τολμηρές που εξαντλούν μέχρι και τα τελευταία λεπτά των διακοπών τους πηγαίνοντας κατευθείαν από το καράβι στο γραφείο.

Η προσαρμογή χρειάζεται το χρόνο της και είναι αλήθεια ότι την πρώτη μέρα οι περισσότεροι υπολειτουργούμε. Προτεραιότητά μας είναι η εξιστόρηση των εμπειριών μας στους συναδέλφους μας και το τηλεφώνημα στις κολλητές για να κανονίσουμε απογευματινό καφεδάκι. Μια τέτοια αντίδραση θα θεωρείτο αναμενόμενη για πολλούς, όχι όμως και για εσάς. Εσείς πρέπει να κάνετε τη διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι η συμπεριφορά σας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους υπολοίπους. Σαφώς και δεν θα γίνεται σνομπ ή σπασικλάκι. Το ζήτημα είναι να διατηρήσετε το μέτρο και να δείξετε για άλλη μια φορά τον επαγγελματισμό σας.

Χαιρετήστε τους συναδέλφους σας εγκαρδίως (ανάλογα με τις σχέσεις που διατηρείτε). Πείτε τους με λίγα λόγια το που πήγατε και το αν περάσατε καλά, σημειώνοντας ότι ανακτήσατε δυνάμεις για να συνεχίσετε την σκληρή δουλειά. Ρωτήστε τους για τις διακοπές τους και ολοκληρώστε την κουβέντα ευχόμενη καλή επάνοδο. Πείτε τους στη συνέχεια ότι είστε διαθέσιμη για οποιαδήποτε επαγγελματική βοήθεια χρειαστούν.

Στην επικοινωνία με τον Διευθυντή σας να είστε φειδωλή στις περιγραφές των διακοπών σας και περιορίστε τον ενθουσιασμό σας για να μη θεωρήσει ότι το πνεύμα σας βρίσκεται ακόμη…σε διακοπές. Περιορίστε τα τηλεφωνήματα και τα ξεφωνητά με τους φίλους σας και σε περίπτωση που δεν κρατιέστε στείλτε μήνυμα στις κολλητές για τον καφέ που λέγαμε….

Καλή επάνοδο με δύναμη και ενθουσιασμό !!!

 

Πηγή/ κείμενο: Ντίνα Καπνίση

You may also like