Οδηγός επιβίωσης μετά την παραλία

Πήγαμε στη παραλία, απολαύσαμε τον ήλιο, το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ. Παίξαμε, διασκεδάσαμε. Κάποια στιγμή μας άρπαξε και λίγο παραπάνω ο ήλιος, έτσι όπως μας είχε συνεπάρει η συζήτηση με τη παρέα και επιστρέφουμε στο σπίτι για να διαπιστώσουμε πως έχουμε καεί. Μα πως κάηκα με δείχτη προστασίας 50+; Αναρωτιέστε εσείς. Και για να μην μιλήσουμε πάλι, για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η παραμονή μας στον ήλιο με αντηλιακά χαμηλότερου δείχτη από το 30, ας το πάρουμε αυτό ως δεδομένο. Το ηλιακό έγκαυμα άλλωστε, έχει διαβαθμίσεις όπως και οποιοδήποτε άλλο έγκαυμα. Αυτό το οποίο μπορεί να καταφέρει ένα αντηλιακό με υψηλό δείχτη προστασίας, είναι να αποφύγει την καταστροφή των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος αλλά όχι και την ερυθρότητα της περιοχής.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, όταν επιστρέψουμε σπίτι, μετά την παραλία; Ο οργανισμός μας, το σώμα μας και το δέρμα μας, χρειάζεται ολική και εκ βαθέων ενυδάτωση.

Πιείτε πολύ νερό, τόσο κατά την παραμονή σας στη παραλία, όσο και στο σπίτι αργότερα, προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό σας, να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, εκ των έσω. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε παγωμένα νερά, γιατί είναι πολύ πιθανό να σας φέρουν πόνους στη κοιλιά, φουσκώματα και πρηξίματα.

Ένα after sun προϊόν, είναι όσο σημαντικό είναι και το ίδιο το αντηλιακό. Και για να προλάβουμε τις αντιδράσεις σας, θα σας πούμε, πως ναι. Τα after sun, διαφέρουν από τα κοινά γαλακτώματα σώματος, μιας και είναι αισθητά πιο λεπτόρευστα. Ο λόγος είναι διπλός. Αφενός για να απορροφούνται γρήγορα από τη διψασμένη επιδερμίδα, χωρίς να την βαραίνουν, αφετέρου γιατί ως after sun, προορίζονται για εφαρμογή σε επιδερμίδες που τσούζουν και πονάνε. Συνεπώς, οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση, πρέπει να αποφευχθεί. Σας προτείνουμε το Posthelios After Sun της La Roche-Posay και το Ideal Soleil After Sun Lait της Vichy. Με υπέροχο απαλό άρωμα καθαριότητας, μπορούν να πάρουν μακριά το αίσθημα τραβήγματος, τσουξίματος και πόνου, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Να θυμάστε πως το ηλιακό έγκαυμα θέλει συνεχή και καθημερινή περιποίηση. Εφαρμόζετε το προϊόν, καθημερινά πρωί και βράδυ, προκειμένου να αποφευχθεί ο πόνος αλλά και το ξεφλούδισμα.

Αποφύγετε την απολέπιση του προσώπου, εκείνη την ημέρα, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε καεί. Το πρόσωπο, ως το πιο ευαίσθητο σημείο, δεν χρειάζεται επιπλέον καταπόνηση. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, που δεν χρειάζεται καθόλου τρίψιμο για να αφαιρεθεί και θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας, την αναπνοή και τη δροσιά, που τόσο έχει ανάγκη μετά το αλάτι, το χλώριο και τον ήλιο. Η Moisture Bomb Tissue Mask της Garnier, είναι σαν να φτιάχτηκε ακριβώς γι’αυτή την περίπτωση. Για αρκετή περισσότερη απόλαυση της διαδικασίας, εφαρμόστε την και σταθείτε κάπου που φυσάει ο ανεμιστήρας. Θα μας θυμηθείτε.

 

 

You may also like