Οικονομικά beauty tips, από την Ανδριάνα Σακκά

Opening windowsΌλες μας θέλουμε να είμαστε όμορφες και περιποιημένες, οι εποχές όμως που διανύουμε δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε άνετα τα έξοδα περιποίησης που κάναμε κάποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να παραμελήσουμε τον εαυτό μας. Ακολουθούν κάποιες μικρές συνταγές ομορφιάς που κοστίζουν ελάχιστα, έχουν μεγάλα ευεργετικά αποτελέσματα για την εμφάνισή μας.

Μπόλικο οξυγόνο: Μην ξεχνάτε να ανοίγετε τακτικά τα παράθυρα στο σπίτι. Η θέρμανση αλλά και ο κλιματισμός το καλοκαίρι ξηραίνουν την επιδερμίδα και την κάνουν να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Αντίθετα, το δέρμα που εκτίθεται στο οξυγόνο λάμπει και αναζωογονείται ταχύτερα.

Χρησιμοποιούμε σωστά τα καλλυντικά μας: Μήπως πιέζετε ή τραβάτε υπερβολικά το δέρμα σας όταν φοράτε την κρέμα ημέρας σας; Την επόμενη φορά παρατηρήστε το και αν δείτε πως η απάντηση στο ερώτημα είναι αρνητική, προσπαθήστε να κόψετε αυτή την κακή συνήθεια. Το τράβηγμα αυτό επιβαρύνει την ελαστικότητα του δέρματος και έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση του συνδετικού ιστού και την δημιουργία ρυτίδων. Καλύτερο είναι να απλώνετε την κρέμα ταμποναριστά ή με απαλές μαλακτικές κινήσεις.

 

Καταναλώνουμε άφθονο νερό: Είναι γνωστό σε όλους, είτε είναι fitness and beauty freaks, είτε όχι. Η προτεινόμενη ποσότητα υγρών (νερού ή τσαγιού) είναι τα δύο λίτρα περίπου την ημέρα, ή τα οκτώ ποτήρια. Ο λόγος είναι απλός: μία άριστη εισροή νερού στον οργανισμό δεν φροντίζει μόνο για λαμπερή επιδερμίδα, αλλά και για την υγεία του πεπτικού συστήματος και τον καλό μεταβολισμό των τροφών.

Αντηλιακή προστασία: Απαραίτητη ακόμη και τους κρύους μήνες του χρόνου, και όχι μόνο ως κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, μια που οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα. Σημαντικό: Χρησιμοποιήστε καθημερινά μια κρέμα με δείκτη προστασίας, όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και για τα χέρια σας, μια που αυτά βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα στον ήλιο και έχουν την τάση να γερνούν γρηγορότερα και εντονότερα.

Lip PeelingΑπολέπιση χειλιών: Και αυτή η ευαίσθητη περιοχή είναι καλό να είναι απαλή και λεία και να απολαμβάνει παράλληλα την φροντίδα μας. Κάθε δύο εβδομάδες φτιάξτε ένα ωραίο σπιτικό προϊόν peeling από μία κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τρίψτε ελαφριά τα χείλη, αφήνοντας τον πολτό να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Χείλη για φίλημα θα είναι το αποτέλεσμα, και τόσο απαλά που δεν θα το πιστεύετε!

 Υπέροχες βλεφαρίδες: Το βράδυ προτού κοιμηθείτε απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στις βλεφαρίδες σαν να τους βάζετε κρέμα. Αυτό θα τις δυναμώσεις και θα φροντίσει τις λεπτές τριχούλες ώστε το πρωί να είναι πυκνές και εντυπωσιακές.

 Dry Shampoo: Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά στην Αμερική έχουν απενοχοποιηθεί πλήρως σχετικά με αυτά τα θαυματουργά προϊόντα που εμπιστεύονται πλέον τυφλά για το beauty routine τους. Δεν έχετε χρόνο για λούσιμο ή απλώς θέλετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά; Τα σαμπουάν σε μορφή σκόνης απορροφούν την λιπαρότητα και χαρίζουν εντυπωσιακό όγκο και λάμψη.

Δυνατά νύχια: Το έλαιο νυχιών δυναμώνει και περιποιείται τα εύθραυστα νύχια, σημαντικό όμως είναι και η εφαρμογή του στο σωστό σημείο. Κάντε μαλάξεις με αυτό όχι μόνο στη βάση του νυχιού, αλλά μέχρι το πρώτο οστό του δαχτύλου, γιατί εκεί ξεκινά το νύχι να αναπτύσσεται και κατά αυτόν τον τρόπο αποκτά από την αρχή όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται.

Υγιεινό ποτό: Ο χυμός από χόρτο σιταριού είναι πλούσιος σε ζωτικές ουσίες και πολυφαινόλες, που υποστηρίζουν διαίρεση και παρατείνουν τη νεότητα. Η σκόνη χόρτου σιταριού αναμειγνύεται εύκολα με νερό δημιουργώντας ένα σούπερ υγιεινό ποτό που φροντίζει την ομορφιά μας!

Beauty SleepBeauty Sleep: Σίγουρα το έχετε ξανακούσει χιλιάδες φορές, παρόλα αυτά όμως παραμένει στο Top 10 των συμβουλών ομορφιάς και… η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως! Κατά τη διάρκεια του ύπνου εκλύεται μια αναπτυξιακή ορμόνη που φροντίζει για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας μας. Εάν ο ύπνος μας είναι σύντομος ή ανήσυχος, αυτή η έκλυση διαταράσσεται με ορατά αρνητικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα: το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, μικρές ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται, ενώ ανεπηρέαστη δεν μένει ούτε η όρεξή μας. Όποιος κοιμάται άτακτα πεινάει περισσότερο και παίρνει πιο εύκολα βάρος. Ιδανικές ώρες ύπνου ανάλογα με τον τύπο του ανθρώπου είναι οι 7 έως 8 ώρες, ενώ οποιαδήποτε διάστημα μικρότερο των 5 ωρών ή μεγαλύτερο των 12 ωρών φέρνει το σώμα μας εκτός ισορροπίας.

Less is More: Αγαπάτε το μαυρισμένο και λαμπερό δέρμα; Και εμείς το ίδιο! Προσοχή όμως: αν το δέρμα του προσώπου είναι υπερβολικά σκούρο θα σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας, γι’ αυτό ο τόνος του foundation θα πρέπει να είναι το πολύ έναν τόνο πιο σκούρος από τον φυσικό σας.

Σωστός καθαρισμός: Μετά τον προσεκτικό καθαρισμό του προσώπου με νερό, τζελ και λοσιόν, το αποτέλεσμα καθαρισμού βελτιώνεται με μία ζεστή πετσέτα. Οι πόροι ανοίγουν από την θερμότητα και οι θρεπτικές ουσίες εισχωρούν ευκολότερα στο δέρμα.

luncheΞέχασα να φάω: Όταν λαμβάνετε το τελευταίο γεύμα πριν τις 17.00, ενισχύετε το κάψιμο του λίπους, αλλά και την παραγωγή των ορμονών της σωματροπίνη και της μελατονίνης, που επιβραδύνουν την βιολογική διαδικασία γήρανσης. Μην φοβόσαστε όμως, δεν πρέπει να παραλείπετε κάθε βράδυ το δείπνο σας! Ένα και μόνο δείπνο να βάλετε στην άκρη την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα είναι σούπερ ευεργετικά!

Σωστές αγορές: Καλά καλλυντικά δεν είναι απαραίτητα τα ακριβά καλλυντικά. Αναζητήστε στα φαρμακεία την νέα σας ενυδατική ή συμβουλευτείτε την δερματολόγο σας. Πολλοί γιατροί παρασκευάζουν οι ίδιοι καλλυντικά ή προτείνουν πιο οικονομικές λύσεις.

Έλαια μαλλιών, τα αγαπημένα: Περίπου δέκα λεπτά πριν το λούσιμο, εφαρμόστε στα μαλλιά ένα αντίστοιχο έλαιο μαλλιών, που έπειτα θα απομακρύνετε όπως πάντα με το σαμπουάν σας. Δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα αυτού του απλού τρικ!

Διατηρείται στο ψυγείο: Όχι το γάλα ή το κρέας, αναφερόμαστε στην κρέμα ματιών σας! Για εξτρά δυνατό αποτέλεσμα βάλτε τις κρέμες στο ψυγείο, γιατί η χαμηλή τους θερμοκρασία σφίγγει το δέρμα, εξαφανίζει τις σκιές κάτω από τα μάτια και ανακουφίζει γρηγορότερα από τα πρηξίματα.

Coconut OilΓνωρίστε το έλαιο καρύδας: Αυτό το all-round beauty tool φροντίζει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα, φέρνει σε ισορροπία το μικτό δέρμα, ενώ είναι κατάλληλο και για τα μαλλιά ή… για το μαγείρεμα!

 

Δύο σε ένα: Για επιδερμίδα ομοιόμορφη και φρέσκια  αναμείξτε το primer σας με το foundation. Έτσι θα καλύψετε τις κοκκινίλες και τις ανομοιομορφίες, αλλά και ταυτόχρονα θα κρύψετε τους ανοιχτούς πόρους και τις λεπτές γραμμές. Καλύτερο και από το Photoshop!

 

 

You may also like