«Οι γυναίκες που ζηλεύουν οι γυναίκες»

Ποιες είναι αυτές; Ο κρυφός πόθος των ανδρών που μας περιβάλλουν αλλά και αυτές που θα θέλαμε ενδόμυχα να τους μοιάσουμε. Είναι αυτές που έχουν τον τέλειο «πωπό», τις πιο καλοσχηματισμένες γάμπες, φαίνονται πάντα ξεκούραστες και φυσικά η ζωή τους είναι σχεδόν τέλεια! Φυσικά δεν μιλάμε για τις γυναίκες της διπλανής πόρτας- αν και σε αυτές καταλήγουν όταν οι σύντροφοί μας θέλουν να «το ρίξουν λίγο έξω»!

Πρόκειται για τις σύγχρονες θεές, τις σταρ του Χόλυγουντ ή καλύτερα της showbiz. Τις αποκαλούμε με το μικρό τους, καθώς μιλάμε γι’ αυτές καθημερινά και γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Είναι η Jennifer, η Monica, η Angelina,η Julia, η Kylie, η Naomi…. Η καθεμία με το δικό της δυνατό σημείο, αλλά και τις αδυναμίες, οι οποίες χάνονται μέσα στο πλαίσιο της γκλάμορους και φανταστικής ζωής που κάνουν.

Όλες έχουν τον καταπληκτικό σύντροφο, σύζυγο, παρτενέρ, τον οποίο θα θέλαμε κι εμείς δίπλα μας να μας «ζεσταίνει» τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή να μας φροντίζει στις δύσκολες στιγμές ή ακόμα καλύτερα να μας συνοδεύει στις βαρετές εξόδους. Συχνά αυτός ο υπέροχος συνοδός έχει κάποιο τρωτό σημείο, όπως η αδυναμία του σε άλλες διάσημες, όμορφες και πετυχημένες γυναίκες. Μάλιστα η προσωπική ζωή αυτών των star είναι τόσο σταθερή όσο και η ευθεία γραμμή που θα σχεδιάζαμε με το αριστερό μας πόδι.

Αλλά εμείς , οι κοινές θνητές, γιατί τις ζηλεύουμε τελικά; Κι εμείς θα μπορούσαμε να γίνουμε επιθυμητές, σέξυ κι επιτυχημένες! Θεωρητικά βέβαια…. Γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να έχουμε γραμματείς, βοηθούς και νταντάδες για να λύνουν και διευθετούν τα μικρο-προβληματάκια της καθημερινότητας, για να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, όπως θα θέλαμε. Αλλά, από την άλλη πλευρά, ούτε και τα αντικείμενά του πόθου μας δεν είναι ο Μπρατ Πιτ ή ο Χαβιέ Μπαρδέμ.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας αρκετά- μια από τις συχνές δικαιολογίες των ανδρών στην ερώτηση «Τι καλύτερο έχει αυτή από μένα;» ή ότι βρίσκουμε πάντα λόγους και τρόπους να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας, που είναι και το μεγαλύτερο αφροδισιακό;

Τι έχει η Naomi , η διάσημη «σκύλα» της πασαρέλας; Γιατί όλοι οι άνδρες θα ήθελαν να περάσουν μία νύχτα μαζί της; Αρνητικά μπορούμε να της προσάψουμε πολλά-βίαιη, κακομαθημένη, αντροχωρίστρα κλπ κλπ. Δεν είναι ούτε τα δίμετρα σοκολατένια πόδια της ούτε το γεγονός ότι δεν μπορούν να την αποκτήσουν. Αλλά, η αυτοπεποίθησή της! Ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να έχει όποιον θέλει και με την άξεστη συμπεριφορά της, μπορεί και τους μετατρέπει σε pet της.

Η Μόνικα Μπελούτσι με την κλασσική μεσογειακή ομορφιά, μητέρα , επιτυχημένη ηθοποιός, χωρίς ιδιαίτερες υποκριτικές ικανότητες, είναι επίσης αντικείμενο πόθου! Με κάποιες ρυτίδες, κι ας έχει χαλάσει(!?!) το σώμα της με τις δύο εγκυμοσύνες, οι καμπύλες της μαγεύουν . Σε θεωρητικό επίπεδο, πάλι, το 70% των Ελληνίδων, θα μπορούσαν να της μοιάζουν … Το μυστικό της; Ξέρει ή μάλλον έμαθε να προβάλλει την ομορφιά της με τον σωστό τρόπο.

Η Kylie Minogue, κάποιοι θα την χαρακτήριζαν κοντή, ξεπλυμένη και πολύ αδύνατη. Πόσοι όμως θα ήθελαν να ήταν δίπλα της. Οι αισθητικές επεμβάσεις, ο κατάλληλος μακιγιέρ και image maker έχουν φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το δυνατό της σημείο, σίγουρα όχι η φωνή της! Τα οπίσθιά της… Τα οποίο μπορεί να μην θυμίζουν αυτά της Jennifer Lopez , η οποία τα έχει ασφαλίσει για τεράστιο ποσό, αλλά είναι εξίσου επιθυμητά. Μάλιστα η Λατινο-αμερικανίδα star θεωρείται η ενσάρκωση της ομορφιάς και στου στυλ, παρόλο που έχει κατηγορηθεί για έλλειψη ταλέντου όσον αφορά στην υποκριτική. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί δεν πηγαίνουν καλά εισπρακτικά ή ότι θα σταματήσει τις απόπειρες. Κάθε κίνησή της γίνεται θέμα προς συζήτηση και η κάθε της εμφάνιση, συνήθως, είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση.

Όσο για τη sweetheart του Χόλυγουντ, Τζούλια Ρόμπερτς όπως είπε η συμπρωταγωνίστριά της Σούζαν Σάραντον στην ταινία “Stepmom” ( «Η ζωή σε δύο πράξεις») «Την θεωρείς όμορφη, αν σου αρέσουν τα μεγάλα δόντια!». Δείχνει γλυκιά, ευαίσθητη είναι πολύ καλή ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ, αλλά μέχρι να βρει τον κατάλληλο σύντροφο, τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά είχαν θησαυρίσει με τα διάφορα σενάρια για την προσωπική της ζωή.

Αυτές είναι που ζηλεύουμε;
Όπως την Αντζελίνα Τζολί, η οποία όσο κι αν προσπαθεί να πείσει ότι είναι μία ευτυχισμένη μητέρα, ερωτευμένη σύντροφος του –ίσως- ομορφότερου άνδρα ( είναι θέμα γούστου) στον πλανήτη και αφοσιωμένη στην αποστολή της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά τα σκάνδαλα και οι φήμες για την άστατη ερωτική της ζωή δεν καταλαγιάζουν.

Γιατί τις ζηλεύουμε τελικά; Γιατί δείχνουν με τέτοιο τρόπο τις αδυναμίες τους, που γίνονται πιο προσιτές, αλλά η αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν σε κάθε τους εμφάνιση, κόβει την ανάσα!
Μπορούμε να λειτουργήσουμε κι εμείς έτσι; Για τη δική μας ματαιοδοξία και την ανάγκη μας να κρατήσουμε τους συντρόφους μας δίπλα μας; Ναι, φυσικά! Και δεν είναι η απάντηση μόνο των ψυχολόγων και κοινωνιολόγων που συμφωνούν κι επαυξάνουν, αλλά και της κάθε γυναίκας που αισθάνεται καλά με τον εαυτό της.

Και γιατί όχι άλλωστε; Γεννηθήκαμε με τρία σημαντικά χαρίσματα: τη γυναικεία φύση, που μας δίνει φοβερή δύναμη, την εξυπνάδα που μας δίνει θέληση-γιατί όλες οι γυναίκες είναι έξυπνες, απλά ξεχνούν να την χρησιμοποιήσουν και τρίτον την «τσαχπινιά», που καταφέρνει και τον πιο δύσκολο άνδρα να «υποκύψει» (βλ. Δία, Κλίντον, Ωνάση και πρόσφατα τον Ντομινίκ Στρος Κάν).

Άρα λοιπόν γιατί να μην «εκμεταλλευτούμε» αυτά τα δώρα της φύσης για να αισθανθούμε δυνατές, όχι μόνο απέναντι στο αντίθετο φύλο, αλλά για τον ίδιο μας τον εαυτό; Το αξίζουμε κι αυτό θα μας κάνει πιο ευτυχισμένες, πιο όμορφες, πιο δυνατές!
Άλλωστε στο μυαλό μας είναι όλα! Κι εκεί είναι που παίζεται και, φυσικά, κερδίζεται και το μεγαλύτερο παιχνίδι!!!

You may also like