Οι δίαιτες προκάλεσαν το πρόβλημα υγείας του Tom Hanks;

 Tom Hanks 1Σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη μάθει, ο δημοφιλής ηθοποιός Tom Hanks αποκάλυψε στο show του David Letterman στις 7 Οκτωβρίου πως πάσχει από διαβήτη τύπου 2. Η διάγνωση είχε γίνει προ ετών, αλλά ο 57χρονος ηθοποιός είχε καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση με προσεγμένη διατροφή κι άσκηση.

            «Πήγα στους γιατρούς και μου είπαν “Θυμάσαι εκείνες τις υψηλές τιμές σακχάρου που είχες στο αίμα σου από τότε που ήσουν 36 ετών; Λοιπόν, αναβαθμίστηκες. Έχεις διαβήτη τύπου 2, νεαρέ”», δήλωσε επί λέξει στον Letterman.

            O Tom Hanks είπε πως σύμφωνα με τους γιατρούς μπορούσε να ελέγξει την πάθηση με άσκηση και δίαιτα. Ο Letterman, 66 ετών, αποκάλυψε κι ο ίδιος πως έχει υπέρταση, την οποία ελέγχει μέσω από μία κατά βάση χορτοφαγική διατροφή.

            Οι ειδικοί λένε πως οι απότομες εναλλαγές βάρους στις οποίες υποβλήθηκε ο Tom Hanks με την πάροδο των χρόνων πιθανώς να συνέβαλλαν στη διάγνωση αυτή. Ο ηθοποιός παραδέχθηκε πως για κάποιους ρόλους αναγκάστηκε να αυξομειώνει το βάρος του, αλλά πως έτσι κι αλλιώς είχε προϋπήρχε η γενετική προδιάθεση για να παρουσιάσει διαβήτη τύπου 2.

            «Στις απότομες αλλαγές βάρους, η ισορροπία του σώματος αποδιοργανώνεται τελείως», δήλωσε στο CBS News ο Dr. Holly Philips. «Θα πρέπει να προσέχει πλέον πάρα πολύ τι τρώει. Θα χρειαστεί τακτικό πρόγραμμα άσκησης, αλλά τίποτα δεν τον εμποδίζει να ζήσει μία απόλυτα φυσιολογική ζωή».

Ο Hanks υπεβλήθη σε μεγάλες αλλαγές του βάρους του για πολλά χρόνια για χάρη ρόλων που του χάρισαν βραβεία. Ας δούμε μερικές από αυτούς τους ρόλους και τις απαιτήσεις αυτών:

– Το 1992 έβαλε  περίπου 13 κιλά για να υποδυθεί έναν παίκτη του baseball στο «A League of Their Own».

Tom Hanks - Philadelphia

– Το 1993 έχασε 11 κιλά για να ερμηνεύσει τον πάσχοντα από AIDS Andrew Beckett στη δραματική ταινία «Φιλαδέλφεια».

 

– Το 1994 ο Hanks έχασε ξανά βάρος για το «Forrest Gump».

 

 

 

Tom Hanks - Cast Away

– Το 1995 ο Hanks έχασε και ξανάβαλε 24 κιλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Cast Away».

 

Ο Tom Hanks αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με το γνωστό του χιουμοριστικό τρόπο. «Ο γιατρός μου μου είπε “αν καταφέρεις να ζυγίζεις όσο ζύγιζες στο λύκειο, θα καταφέρεις να είσαι απόλυτα υγιής και δε θα έχεις το διαβήτη”. Κι εγώ του είπα “Κοίτα, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Στο λύκειο ζύγιζα 43 κιλά και το περισσότερο από αυτά ήταν τα μαλλιά που είχα κατά τα ‘70s!”».

Ο Tom Hanks δεν είναι ο μόνος διάσημος που παλεύει με το διαβήτη. Η τραγουδίστρια Chaka Khan αγωνιζόταν κόντρα στο διαβήτη για δεκαετίες, αλλά «ξεμπέρδεψε» μαζί του κι έκοψε την αγωγή αφότου έχασε 27 κιλά με χορτοφαγική δίαιτα. Ο κριτής του «American Idol» Randy Jackson είπε πως η διάγνωση του διαβήτη ήταν το εφαλτήριο που χρειαζόταν για να υποβληθεί σε επέμβαση γαστρικού bypass, η οποία του βοήθησε να χάσει 49 κιλά.

Halle BerryΗ Halle Berry, η οποία πρόσφατα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 στην ηλικία των 23, ενώ στη συνέχεια αυτός αναπτύχθηκε σε διαβήτη κύησης όταν ήταν έγκυος στην κόρη της, Nahla, το 2007.

Ο κωμικός Drew Carey είπε πως σταμάτησε τη φαρμακευτική του αγωγή για το διαβήτη αφότου έχασε 38 κιλά χάρη σε μία δίαιτα χαμηλού περιεχομένου σε υδατάνθρακες. Επίσης ο ηθοποιός Alec Baldwin, στον οποίο είχε διαγνωστεί αρχή διαβήτη το 2011, πρόσφατα έχασε 13 κιλά χάρη σε δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη κι είναι πολύ υγιέστερος.

Τέλος η διάσημη chef Paula Deen είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 το 2008, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται έπειτα από απώλεια 18 κιλών μέσω άσκησης και διατροφής.

 

Πηγή: www.examiner.com

Φωτογραφίες: www.pinterest.com

 

Προσωπικό σχόλιο: Εκτός από τις ευχές ο δημοφιλής Tom Hanks να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του, να συμπληρώσω πως το «πάθημά» του καλό θα ήταν να μας γίνει μάθημα. Ξέραμε πως οι δίαιτες – αστραπή μόνο καλό δεν κάνουν, επομένως νομίζω πως την επόμενη φορά που θα ξεκινήσουν κάποιες από εμάς δίαιτα θα γίνει προσεγμένα.

You may also like