Οι Δευτέρες πλέον… μας αρέσουν!

Ξεκινάμε τη βδομάδα μας με θετική ενέργεια

Θυμάστε το τραγουδάκι που λένε τα Στρουμφάκια “Δευτέρα κάτι έχω…”; Και γενική αλήθεια είναι πως… μας τη δίνουν οι Δευτέρες! Από τότε που πηγαίναμε σχολείο ευχόμασταν να αργήσει κι άλλο, κι άλλο αυτή η μέρα αλλά κι οι υποχρεώσεις πως αυτή συνεπάγεται! Ίσως, όμως, αν προετοιμαζόμασταν για αυτήν όπως κάνουμε με το σαββατοκύριακο, η εβδομάδα μας να ξεκινούσε πιο αρμονικά… Πώς;

   01 Προετοιμαζόμαστε από το απόγευμα της Κυριακής. Μπορεί ΚΑΙ εκείνες τις ώρες να θέλουμε να τις απολαύσουμε με την απόλυτη χαλάρωση, αλλά αν “ξεμπερδέψουμε” νωρίτερα με μερικές από τις υποχρεώσεις της εβδομάδας που ξεκινάει, αυτές δε θα μας απασχολούν την επόμενη κιόλας μέρα. Μπορούμε να σιδερώσουμε εκείνη την έρμη τη στοίβα με τα ρούχα, να πλύνουμε τα πιάτα του δείπνου ή να καθαρίσουμε την κουζίνα μας. Έτσι η Δευτέρα μας (κι άρα η συνέχεια της εβδομάδας μας) θα είναι με λιγότερο άγχος!

   02 Προσέχουμε τι τρώμε. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, το σαββατοκύριακο έχουμε την τάση να “κακομαθαίνουμε” τον εαυτό μας. Θα φάμε ένα γλυκό παραπάνω ή θα παραγγείλουμε απ’ έξω… Και καλά κάνουμε, εν μέρει! Γιατί “εν μέρει”; Γιατί σίγουρα το αίσθημα φουσκώματος στο πρωινό ξύπνημα, ειδικά τη Δευτέρα, μόνο ευχάριστο δεν είναι και δε μας προδιαθέτει για να ξεκινήσουμε με ενέργεια τη νέα εβδομάδα. Καλό είναι, λοιπόν, να επιστρέφουμε από το απόγευμα της Κυριακής σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

03 Βάζουμε στο πρόγραμμα της Δευτέρας κάτι που θα μας ευχαριστήσει. Είναι κάτι σα “δωράκια” στον εαυτό μας που έχουν μία ιδέα σαββατοκύριακου. Ποιος είπε πως η διασκέδαση είναι μόνο για εκείνες τις δύο μέρες; Μπορούμε να βγούμε μία βόλτα με τον/τη σύντροφό μας ή την παρέα μας ή να πάμε σινεμά ή ακόμη και να “κλείσουμε ένα ραντεβού” με ένα νέο βιβλίο. Γενικώς μετά τη δουλειά θέτουμε έναν μικρό στόχο που θα μας χαλαρώσει και θα μας διασκεδάσει, ώστε αυτό στη συνέχεια να δώσει ακόμη περισσότερη θετική ενέργεια στην εβδομάδα μας.

Μήπως είναι καιρός να… μεταμορφώσουμε τις Δευτέρες μας;

You may also like