Οι μαγικές θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου

mastichaΗ μαστίχα είναι ένα αειθαλές φυτό και αποτελεί το προϊόν που χαρακτηρίζει τη Χίο. Η μαστίχα είναι η ρητίνη που βγαίνει απ’ τον κορμό και τα κλαδιά ενός θάμνου, του σχίνου και έχει πολύ αξιόλογες ευεργετικές ιδιότητες.

Τα μαστιχόδεντρα ευδοκιμούσαν στη χώρα μας από την εποχή του Ηροδότου, καθώς τότε έγινε και η πρώτη αναφορά. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στον ανθρώπινο οργανισμό. Κατ’ αρχάς, η μαστίχα αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο να διατηρείτε πάντα δροσερή και φρέσκια αναπνοή, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Χρησιμοποιείται δε συχνά για την ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών, της δυσπεψίας, ενώ συνιστάται σε ασθενείς με ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Η μαστίχα Χίου αποτελεί επίσης ένα φυσικό διεγερτικό της ανδρικής σεξουαλικότητας.
Στο παρελθόν η μαστίχα χορηγείτο σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, ή ακόμη και για εγκαύματα και δερματικές παθήσεις, καθώς έχει επουλωτική δράση.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα μαστίχας (σαμπουάν, λικέρ, κρέμες προσώπου, λοσιόν, οδοντόκρεμες, ούζο μαστίχας, γλυκά και παγωτά), όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

You may also like