Οι μεγάλοι νικητές των American Music Awards

Ο Καναδός ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ και η τραγουδίστρια της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ ήταν μεταξύ των πρώτων νικητών στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ο 18χρονος Μπίμπερ παρέλαβε το βραβείο για αγαπημένο ποπ/ροκ καλλιτέχνη, βγάζοντας από τον ανταγωνισμό ονόματα όπως τον Φλο Ρίντα, τον Πίτμπουλ και τον Άσερ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ περπάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με την μητέρα του -και όχι με την πρώην αγαπημένη του Σελίνα Γκομέζ- και ήταν ιδιαίτερα τρυφερός μαζί της. Μάλιστα όταν ο 18χρονος ποπ σταρ ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει τα βραβεία του πήρε μαζί του και την μητέρα του, στην οποία και τα αφιέρωσε, ενώ δήλωσε: «Αυτά είναι για όλους όσους πίστευαν ότι θα υπήρχα στην μουσική σκηνή μόνο για ένα με δύο χρόνια… Ξέρω ότι θα είμαι εδώ για πολύ καιρό ακόμα».

Στην 22χρονη Σουίφτ απονεμήθηκε το βραβείο αγαπημένης καλλιτέχνιδας της κάντρι μουσικής, υπερτερώντας της Μιράντα Λάμπερτ και της Κάρι Άντεργουντ. «Είμαι πραγματικά πανευτυχής αυτή τη στιγμή και όλο αυτό οφείλεται σε εσάς» δήλωσε η νεαρή τραγουδίστρια.

Τον τίτλο «New Artist of the year» κατέκτησε η Κάρι Ρέι Τζέπσεν, ενώ τον τίτλο «Favorite Female Artist: Pop/Rock» κέρδισε η Κέιτι Πέρι και το βραβείο «Favorite Band, Duo or Group: Pop/Rock» οι Maroon 5.

Η Νίκι Μινάζ πήρε το βραβείο για αγαπημένο ραπ/χιπ χοπ άλμπουμ της χρονιάς, με το Pink Friday: Roman Reloaded, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι υποψήφιοι Ντρέικ και ο νεοεμφανιζόμενος ράπερ Τζέι Κολ.

«Favorite Female Artist» και «Favorite Male Artist» στην κατηγορία Soul/ R&B αναδείχθηκαν οι Μπιγιονσέ και Άσερ αντίστοιχα ενώ η Ριάνα με το «Talk That Talk» απέσπασε στην ίδια κατηγορία το βραβείο «Favorite Album».

Φυσικά στην σκηνή ανέβηκε πλήθος λαμπερών σταρ για την παρουσίαση βραβείων, αλλά και για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους.

Οι υποψήφιοι και οι νικητές των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων επιλέγονται από τους θαυμαστές τους μέσω Διαδικτύου, ενώ τα βραβεία απονέμονται κατά τη διάρκεια εκπομπής που μεταδίδεται ζωντανά μέσω τηλεοπτικού δικτύου.
Σε μια λαμπερή τελετή απονεμήθηκαν εχθές -Κυριακή 18 Νοεμβρίου- τα American Music Awards στο Λος Άντζελες.

You may also like