Οι μύθοι της Athena : από τον Bob Dylan και τον Leonard Cohen στον Μίκη Θεοδωράκη

Athena photoshoot Peeling Apples 1Η πολλά υποσχόμενη Athena, είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις γυναικών τραγουδοποιών – ερμηνευτριών που διαθέτει η χώρα μας, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της δύο αγγλόφωνα albums που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή και εγχώριο Τύπο σε ένα σπάνιο ομόφωνο μπαράζ από ευμενή σχόλια. οι ζωντανές της εμφανίσεις, αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει.

Σε πείσμα των καιρών που δημιουργούν μια τάση φυγής από την Ελλάδα, η Athena επιστρέφει στην πατρίδα της για λίγο καιρό για το πρώτο της ελληνόφωνο album υπογράφοντας η ίδια όπως πάντα τη μουσική και τους στίχους (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου στους στίχους ενός τραγουδιού) και επαναπροσδιορίζει τους μύθους της για να αναμετρηθεί μαζί τους σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

Μύθοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και σημαντικότατοι Έλληνες τραγουδοποιοί όπως: Bob Dylan, Leonard Cohen, Nick Cave, John Lennon, Elvis Costello, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά., έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τόσο στις επιλογές της, αφού καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά την folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία.

Οι “μύθοι της Athena” μέσα στα δικά της τραγούδια και πώς οι μύθοι αυτοί επηρέασαν την γυναίκα δημιουργό. Την Athena συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα από εξαίρετους σολίστ.

Και έπεται συνέχεια.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

LINE-UP
Eric Appapoulay* (κιθάρα, φωνητικά), Dave Mannington (μπάσο), Martyn Kaine (ντραμς), Richard Causon (πιάνο, μαντολίνο, multi-instrumentalist), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)

*Ο Eric Appapoulay είναι ένας βραβευμένος Βρετανός παραγωγός, συνθέτης, τραγουδοποιός, ερμηνευτής, multi-instrumentalist και κιθαρίστας. Υπήρξε ο κιθαρίστας του Neneh Cherry, ο μουσικός σκηνοθέτης του  Daniel Bedingfield, ο μπασίστας του Nitin Sawhney, και ο παραγωγός του Plan B στο βραβευμένο άλμπουμ του 2010, The Defamation of Strickland Banks. Τώρα παίζει κιθάρα μαζί με τον Yusuf Islam (Cat Stevens). Είναι επίσης συν-ιδιοκτήτης του The Sanctuary Recording Studio στο Λονδίνο.

https://www.facebook.com/Athenamusic 
https://twitter.com/athenaandreadis
https://www.youtube.com/user/athenaandreadis

i-tuneshttps://itunes.apple.com/gr/album/giini-aggeli/id840781486

Soundcloudhttp://soundcloud.com/athenamusic
Instagram http://instagram.com/athenamusic
MyScpacehttps://myspace.com/athenaandreadis

You may also like