Οι πέντε λόγοι που αγαπάμε το φθινόπωρο!!! , από την Jasmine Altunyan

adbfd2a8f39d126f2d912bacd7808fafΑυτή την στιγμή έχω ανάψει τα φωτάκια στο δωμάτιό μου, κάθομαι στον καναπέ και ακούω τον δίσκο της Norah Jones “The Fall” (θα μπορούσα να είχα βάλει το αφιέρωμα της Αλεξάνδρας Σκαράκη για τα φθινοπωρινά τραγούδια, τα οποία είναι τέλεια)… και ναι! Είναι και πλέον επίσημα φθινόπωρο! Καλό φθινόπωρο λοιπόν, γεμάτο βόλτες στην Πλάκα (η οποία είναι υπέροχη το φθινόπωρο), στο δάσος Καισαριανής και φυσικά γεμάτο χουχουνιάρικες βραδιές σε μικρά καφέ…

Όπως έχετε καταλάβει δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα που αλλάζει η εποχή. Για να μην παρεξηγηθώ, το καλοκαίρι το αγαπώ ιδιαίτερα και είμαι σαν όλους εκείνους που περιμένουν πως και πως να έρθει γιατί όπως και να το κάνεις η ξεγνοιασιά που νιώθεις είναι τελείως διαφορετική τότε… αλλά το φθινόπωρο! Αχ το φθινόπωρο!! … είναι πανέμορφο… συναισθηματικό, γεμάτο ένταση, χρώμα και μια νοσταλγία για κάτι που στην ουσία είναι απροσδιόριστο.

Έκανα λοιπόν το καθήκον μου ως αρθρογράφος και μάζεψα τους πέντε λόγους που προσωπικά αγαπώ την εποχή αυτή, ελπίζοντας να σας πείσω…

1) Φύση
Αυτή την εποχή η φύση είναι πιο όμορφη από ποτέ. Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα, πέφτουν, ενώ η αίσθηση του να πατάς ξερά φύλλα κάτω από ένα τεράστιο δέντρο είναι πραγματικά μια αίσθηση που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια και που μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιγράψω με λόγια. Αυτό και η μυρωδιά του χώματος μετά την βροχή.

2) Ρούχα
Τα αγαπημένα μου Oxfords και οι ζακετούλες κάνουν τις πρώτες τους δειλές εμφανίσεις, ενώ ο καιρός σου επιτρέπει να κάνεις περίεργους συνδυασμούς και να φορέσεις ουσιαστικά ο,τι σου αρέσει. Τόλμησε λοιπόν να συνδυάσεις χειμερινά και καλοκαιρινά ρούχα και δεν θα το μετανιώσεις. (Πάντα με προσοχή για να μην ξεφύγεις και βγει χάλια το αποτέλεσμα. Μπορείς να συμβουλευτείς το pinterest ή περιοδικά μόδας για σίγουρη επιτυχία ;-))

e7b30f2ab329f2245ef76f6e103277783) Ζεστός καφές και cupcakes!!
Δεν είμαι fan του καφέ. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και δεν μπορώ να πω ότι είναι μέρος των καθημερινών μου συνηθειών. Παρόλα αυτά, ο διπλός καπουτσίνο μαζί με δυο cupcakes είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου και ζω για την στιγμή που θα κρυώσει λίγο ο καιρός έτσι ώστε να μπορώ να χωθώ σε ένα από αυτά τα μικρά καφέ με τζαζ μουσική και απλά να χαλαρώσω.

4) Μπαράκια με Lives
Το φθινόπωρο πολλά μαγαζιά κάνουν πολλά ενδιαφέροντα lives με μικρά συγκροτήματα, που όμως πραγματικά έχουν πολλά να πουν. Εαν το ψάξει κανείς, υπάρχουν τόσοι τρόποι να περάσει κανείς όμορφες βραδιές γεμάτες με όμορφες μουσικές και πολύ οικονομικά.

5) Νέοι στόχοι
Σας έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου πως ο Σεπτέμβρης για μένα είναι ο μήνας επαναπροσδιορισμού των στόχων και των πραγμάτων που θέλω να κάνω στην ζωή μου. Βασικά, πράγματα που αποφασίζω το καλοκαίρι, παίρνουν σάρκα και οστά με την καινούρια εποχή και η καινούρια αυτή αρχή με τρομάζει όσο καμιά άλλη… όλη μου η χρονιά, μέχρι και το επόμενο φθινόπωρο και η πορεία της εξαρτιούνται από αυτή την αρχή και έτσι προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμική.

Ελπίζω να σας έκανα να το συμπαθήσετε το φθινόπωρο έστω και λίγο και να του δώσετε μια ευκαιρία να σας δείξει το γλυκό του πρόσωπο. Άλλωστε δεν φταίει αυτό που ακολουθεί μετά το καλοκαίρι που αγαπάνε οι περισσότεροι. Σας εύχομαι λοιπόν καλό φθινόπωρο και καλή αρχή.

Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Περισσότερες πληροφορίες για την Jasmine Altunyan μπορείτε να διαβάστε εδω

You may also like