Οι πέντε λόγοι που οι γυναίκες αγαπάμε το Game of Thrones, από την Jasmine Altunyan

Εντάξει μπορεί να μιλάμε για την πιο επική σειρά που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζω κανέναν που να ξεκίνησε να το βλέπει και δεν έπαθε το σύνδρομο “δεν κοιμάμαι, τρώω μπροστά στην τηλεόραση και σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα”. Εγώ το ξεκίνησα τα Χριστούγεννα στις διακοπές, γιατί όπως μου είχε πει ο αδερφούλης μου, καλό είναι να μην δουλεύεις όταν το αρχίσεις.

Μετά από μια εβδομάδα (τρεις σεζόν, δέκα επεισόδια το καθένα, από μια ώρα – do your math), βγήκα στο φως του ήλιου, συνεπαρμένη από τον κόσμο του GOT και ανυπόμονη για την έναρξη της τέταρτης σεζόν στις 6 Απριλίου. Μετά από τα δυο της νέας σεζόν και τα 32 συνολικά επεισόδια της σειράς ήρθε η ώρα να δούμε τι την κάνει τόσο αγαπητή στο κοινό, και συγκεκριμένα στο γυναικείο κοινό.

kal-drogo1. Ο Khal Drogo

Αυτό το αγόρι τρέλανε όλες τις γυναίκες από το λεπτό που τον είδαμε. Ψηλός, μελαχρινός αγροίκος που σφαγιάζει όλο τον κόσμο, με μακριά μαλλιά και ένα βλέμμα που σκοτώνει! Με πολύ έξυπνο τρόπο η παραγωγή, γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχολογία των γυναικών, στην πρώτη σεζόν έβαλε εναν χαρακτήρα που θα τραβούσε την προσοχή τους, μέχρι να “δεθούν” συναισθηματικά και με τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Εγώ για αυτόν άρχισα να το βλέπω και δεν ντρέπομαι καθόλου να το παραδεχτώ. :-)

2. Τα μαλλιά των πρωταγωνιστριών

Όσο χαζό και αν σας φαίνεται, σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν τόσο ωραίες ιδέες για μαλλιά, που παθαίνεις πλάκα. Τα tutorials στο youtube είναι άπειρα, ενώ κάποια από αυτά είναι και σχετικά εύκολα. Όποια γυναίκα ισχυριστεί πως δεν έχει σχολιάσει τις κομμώσεις της Daenerys Targaryen, ψεύδεται χιχιχι.
got-game-of-thrones-34968540-500-652 62f9a4c7e411405c3a73e9f612ddbcaf

Game-Of-Thrones-Season-3-Jon-Snow-Ygritte3.Τα ρομάντζα και το σεξ

Σε κάθε σεζόν (για να μην πω σε κάθε επεισόδιο) υπάρχει τουλάχιστον ένα ζευγαράκι που ζει τον έρωτά του on camera χωρίς ιδιαίτερες αναστολές και η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες ζούμε για κάτι τέτοια. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως το σεξ πουλάει και οι παραγωγοί το ξέρουν αυτό πολύ καλά και για αυτό φροντίζουν σε κάθε επεισόδιο να μας δίνουν και μια μικρή δόση!

game-of-thrones-finale-white-walkers-army4. Οι συνεχείς εναλλαγές

Σε όλη την σειρά υπάρχουν τόσοι πολλοί χαρακτήρες και τόσα πολλά μυστήρια πλάσματα που σε αφήνουν μονίμως με την απορία του τι θα συμβεί μετά. Αυτός πιστεύω πως είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η σειρά είναι τόσο δημοφιλής γενικά. Δεν σε κουράζει, είναι σαν να υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες μέσα στην κύρια πλοκή, ενώ οι χαρακτηρές έχουν τόσα πολλά επίπεδα που είναι πολύ δύσκολο να τους διαχωρήσεις σε καλούς και κακούς, όπως επίσης, είναι πολύ δύσκολο να πεις αν τους συμπαθείς ή όχι.

IXCWd5. Απροσδόκητοι θάνατοι

Είναι ίσως η μοναδική σειρά που πεθαίνουν χαρακτήρες που δεν περιμένεις ποτέ πως θα πεθάνουν (και αυτό μας αρέσει πολύ). Τα κύρια πρόσωπα της ιστορίας πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον, σε άκυρες στιγμές, σοκάροντάς μας κάθε φορά όλο και περισσότερο. Και εδώ θέλω να πω!! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ανεβάζετε στο Facebook το τι γίνεται στην σειρά… αυτό λέγεται spoiler και είναι τουλάχιστον κακία από την μεριά σας. Keep the information to yourselves.

Οι λόγοι για τους οποίους η σειρά αρέσει στους άντρες είναι ακόμα περισσότεροι και θα σας τους αναλύσω με λεπτομέρειες, μόλις έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα του γκάλοπ που διεξάγω αυτήν τη περίοδο. Για να έχω έγκυρα αποτελέσματα, καταλαβαίνετε.

Ανυπομονούμε για το τρίτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν.

Σας φιλώ,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Περισσότερες πληροφορίες για την Jasmine Altunyan, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like