Οι πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο

Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου συμπεριλαμβάνει όχι μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες. Άλλες στάθηκαν τυχερές και κληρονόμησαν την περιουσία τους και άλλες χρειάστηκαν να παλέψουν σκληρά για να τις αποκτήσουν. ‘Η απλώς είχαν την κατάλληλη ιδέα, την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος, όπως θα καταλάβετε παρακάτω!

Η.. γυναικεία λίστα δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνει μόλις 21 γυναίκες, στο σύνολο 1.226 δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, ποσοστό δηλαδή 8,5%. Ας δούμε μερικές από αυτές.

 

 

 
Η Christy Walton, το όνομα της οποίας φιγουράρει στη λίστα για επτά συνεχόμενα έτη, κληρονόμησε την αμύθητη περιουσία της, που ανέρχεται σε περίπου 25 δις $.

 

 

 

 

 

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοδημιούργητες γυναίκες, οι οποίες αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο και να δοθούν ολοκληρωτικά σε αυτό.

Η Oprah Winfrey, η πρώτη Αφρο- αμερικανή γυναίκα στη λίστα, διαθέτει περιουσία 2,7 δις $, την οποία κέρδισε επάξια μέσα από την πολύχρονη τηλεοπτική της παρουσία στην αμερικανική τηλεόραση, και μέσα από μία εκπομπή, δικής της αρχικής ιδέας, η οποία αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

 

 

 

 

 

Η Sarah Blakely, ιδρυτής του καταστήματος Spanx, επένδυσε 5.000 $ σε ένα προϊόν slimming- εσώρουχα δηλαδή- και τώρα πουλάει 200 προϊόντα σε 11,000 καταστήματα σε 40 χώρες παγκοσμίως. Και σημειωτέον, ότι είναι μόλις 41 ετών.

 

 

 

 

 

 

Η κινεζικής καταγωγής, Wu Yajun, διαθέτει περιουσία 5,7 δις $, περιουσία που την απέκτησε μέσα από τις επιχειρήσεις real estate που διαθέτει έως το Χονγκ Κονγκ.

 

 

 

 

Η Rosalia Mera, ισπανικής καταγωγής, ξεκίνησε σχεδιάζοντας και προσαρμόζοντας ρούχα σε χαμηλό κόστος στο σπίτι της, και επεξέτεινε το επιχειρηματικό της δαιμόνιο τόσο, που δημιούργησε την εταιρεία Inditex, στην οποία ανήκουν τα γνωστά σε όλους μας καταστήματα Zara. Η περιουσία της ανέρχεται σε 4,5 δις $.

 

 

 

 

Τέλος, η Doris Fisher, ιδρυτής των καταστημάτων Gap, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Η περιουσία της αγγίζει τα 2,3 δις $, ενώ ξεκίνησε το 1969 στο Σαν Φρανσίσκο για να επεκταθεί έως και σήμερα με 3.000 καταστήματα παγκοσμίως.

 

 

 

 

 

Αυτές οι γυναίκες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για χιλιάδες άλλες σε όλο τον κόσμο. Στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες που στάθηκαν τυχερές και άδραξαν την ευκαιρία όταν τους δόθηκε, αλλά και είχαν κάποια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα.
Η ανεξαρτητοποίησή τους επετεύχθη μέσα από την επιχειρηματικότητά τους, αλλά και τη θέλησή τους να ξεχωρίσουν σε άλλη μια κατηγορία ή λίστα (όπως θέλετε πείτε την) που ανδροκρατείται εδώ και χρόνια.
Είναι οι γυναίκες που άνοιξαν το δρόμο για τη λίστα της επόμενης γενιάς δισεκατομμυριούχων γυναικών, που ελπίζουμε να μεγαλώσει σύντομα…

Δείτε ένα βίντεο για περισσότερες πληροφορίες….

http://news.yahoo.com/video/billionaires-richest-women-world-054014043.html

You may also like