Οι πολλαπλές και θαυματουργές χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα προϊόν που ομολογώ ότι ανακάλυψα τις δράσεις του πρόσφατα. Έχοντάς το στο σπίτι μπορούμε πραγματικά να εκμεταλλευτούμε όλες τις χρήσεις του.
Στις αρχές του 1920 χρησιμοποιούσαν τη σόδα ως θεραπεία αλλά και πρόληψη για τα κρυολογήματα και τη γρίπη.
Πέρα όμως από την υγεία, η σόδα χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Για παράδειγμα, στην καθαριότητα του νοικοκυριού. Μπορείτε να βάλετε ένα μπολ με νερό και λίγη σόδα στο ψυγείο σας για να μυρίζει πιο όμορφα.
Επιπλέον, η σόδα αφαιρεί τα καμένα λίπη από τα σκεύη μαγειρέματος αλλά και από όλες τις επιφάνειες.
«Καλή δουλειά» κάνει και με τα άλατα στο μπάνιο. Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε με σόδα τις βούρτσες σας αλλά και τα χαλιά σας, καθώς διώχνει μυρωδιές, βρωμιά και ζωντανεύει τα χρώματα. Στο αυτοκίνητό σας δε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν οι μυρωδιές του τσιγάρου.

Η σόδα τίθεται και στην υπηρεσία της ομορφιάς καθώς, αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό scrub προσώπου και σώματος, αλλά και αποσμητικό σώματος.

Η μαγειρική σόδα στην ιατρική

Ο διάσημος ογκολόγος Δρ Simonici αλλά και ο Δρ Sircus συνιστούν τη μαγειρική σόδα για μη τοξική θεραπεία του καρκίνου. Ο Simonici κατηγορήθηκε γι’ αυτό, και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η συμβατική ιατρική δεν θα δεχτεί ποτέ αυτή τη μέθοδο θεραπείας του καρκίνου, γιατί ως φυσική μέθοδος δεν αποφέρει κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ο Δρ ισχυρίζεται ότι το όξινο ανθρακικό νάτριο –σόδα- αποτελεί την ταχύτερη μέθοδο επιστροφής της αλκαλικότητας του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Είναι γνωστό ότι πολλές χημειοθεραπείες περιλαμβάνουν τη σόδα για την προστασία των νεφρών, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος του ασθενούς. Ο Simonici θεωρεί ότι «η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ίσως να σας σκοτώσει επί τόπου».

Πηγή: sites.google.com

You may also like