Οι σπουδαιότεροι χαρακτήρες στις ταινίες του Tim Burton

The_Witch_(Big_Fish)Όλοι έχουμε παρακολουθήσει έστω και μια ταινία του Tim Burton. Ο δημοφιλής σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’80, όταν συμμετείχε στη δημιουργία ταινιών της Disney. Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε τις δύο πρώτες δικές του ταινίες μικρού μήκους, το εξάλεπτο, ασπρόμαυρο αφιέρωμα στον ηθοποιό και σεναριογράφο Vincent Price με τίτλο ‘Vincent’ . Το 1984 δημιούργησε την, εικοσιεπτά λεπτών, ταινία ‘Frankenweenie’, η οποία χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη για τα παιδιά, με σκοπό να απαγορευτεί η κυκλοφορία της.

Victor_Frankenstein_(Frankenweenie)_(1988)

Το ‘Frankenweenie’ εντυπωσίασε τον ηθοποιό και παραγωγό  Paul Reubens, ο οποίος το 1985 σκηνοθέτησε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Burton στην ταινία ‘Pee-wee’s Big Adventure’. Η ταινία ήταν επιτυχής και ανέδειξε τον Tim Burton στον σπουδαίο κινηματογραφιστή που είναι μέχρι σήμερα. Οι δύο ταινίες του Batman (1989, 1992), το ‘Edward Scissorhands’(1990), το ‘Beetle Juice’ (1988),  ‘The Nightmare Before Christmas’(1993) το ‘Big Fish’(2003) και το ‘Charlie and the chocolate factory’, είναι μερικές από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές δημιουργίες του.

Jack_Skellington_(The_Nightmare_Before_Christmas)

Μέσα από τις ταινίες του Tim Burton, γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ιδιαίτερους χαρακτήρες, τους οποίους απολαμβάνουμε όσα χρόνια και αν περάσουν από την κυκλοφορία τους. Οι παρακάτω χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν και συνδέονται αμέσως με το όνομα του ιδιαίτερου σκηνοθέτη.

Beetlejuice_(Beetlejuice)

The_Joker_(Batman)
Willy_Wonka_(Charlie_and_the_Chocolate_Factory) Karl_(Big_Fish)

 

Πηγές: http://whatculture.com/

http://www.imdb.com

You may also like