Οι σταρ με τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση για το 2011

Οι φιλανθρωπίες, οι χρηματικές δωρεές και η εθελοντική βοήθεια αποτελούν τρία χαρακτηριστικά που δεν αφορούν μόνο τον καθημερινό κόσμο αλλά και πολλούς διάσημους σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής. Η οργάνωση «DoSomething», η οποία αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική βοήθεια πολλών διασήμων σε παγκόσμιο πλαίσιο, ανακοίνωσε τη λίστα με τους πιο φιλάνθρωπους διάσημους:

Lady Gaga

1. Lady Gaga
Η LadyGaga βοήθησε σημαντικά το 2011 στην καταπολέμηση του εκφοβισμού και της διαφορετικότητας, ενώ ταυτόχρονα ίδρυσε το δικό της ίδρυμα «Born This Way». Παράλληλα έδωσε το 25% των εσόδων του στο ίδρυμα «Barney’s New York» και ευαισθητοποιήθηκε κατά του AIDS/HIV, κινητοποιώντας τα καλλυντικά της MAC. Ειδικότερα, δημιούργησαν ένα νέο κραγιόν, όπου το 100 τοις εκατό των πωλήσεων του παραχωρήθηκε στο Mac Aids Fund.

 

 

 

 

Justin Bieber

2. Justin Bieber
Συμμετείχε στο «Believe Charity Drive», μια οργάνωση που αποφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα σε ποικίλους τομείς, από τη μουσική εκπαίδευση μέχρι τον καρκίνο των μικρών παιδιών. Επιπλέον, ενθάρρυνε τους οπαδούς του να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Promise 4 All»,που συγκεντρώνει χρήματα για νέα σχολεία σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

3. George Clooney
Αποτελεί συνήγορο των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Σουδάν. Με άρθρο του έκανε έκκληση για κυρώσεις εναντίον του πολιτικού καθεστώτος της χώρας. Σύμφωνα με τη πρόεδρο του Kennedy Center για τη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Clooneyαποτελεί έμπνευση για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Will Smith-Jada Pinkett Smith

4. Will Smith και Jada Pinkett Smith
Το ζευγάρι Will& Jada Pinkett Smith βοήθησε φέτος πολλά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο, καλύπτοντας οικονομικά τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, δώρισε πάνω από δύο δεκάδες υπολογιστές της Apple μέσα σε 24 ώρες σε ένα γυμνάσιο στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι είχαν κλαπεί την περασμένη άνοιξη.

 

 

 

 

 

Leonardo DiCaprio

5. Leonardo DiCaprio
Συμμετέχει ενεργά υπέρ του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. Ειδικότερα, φέτος βοήθησε την οργάνωση «IFAW’s Animal Action» ώστε να ξεκινήσει την παγκόσμια αναφορά της κατά του εμπορίου ελεφαντόδοντου, γλιτώνοντας πολλούς ελέφαντες από το θάνατο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μatt Damon

6. Matt Damon
Συνιδρυτής της water.org, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την έλλειψη νερού, κυρίως στην Αφρική. Επίσης, μίλησε στο «Save our Schools» τον Μάρτιο, διαμαρτυρόμενος κατά των εκπαιδευτικών μεθόδων που χαρακτηρίζονται από τυποποιημένες δοκιμές.

 

 

 

 

 

 

 

Ellen DeGeneres

7. Ellen DeGeneres
Φέτος συμμετείχε στην καταπολέμηση του HIV / AIDS. Αποτελεί μια γυναίκα που χρησιμοποιεί την τηλεοπτική της εκπομπή και τη διασημότητα της με σκοπό την παγκόσμια ενημέρωση για το Aids, σχετικά με τα αποτελέσματά του και τις αιτίες του.

 

 

 

 

 

 

 

Brad Pitt -Angelina Jolie

8. Brad Pitt και Angelina Jolie
Μέσα από το «Jolie-Pitt Foundation» δώρισαν 340.000 δολάρια για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία ώστε να βοηθήσουν στον τερματισμό του ανθρώπινου πόνου. Ο Brad Pittανοικοδόμησε πολλές κατοικίες στη Νέα Ορλεάνη με την οργάνωση του «Make It Right», ενώ η AngelinaJolieσυναντιέται με πολιτικούς για να συζητήσουν θέματα όπως οι ενεργές νάρκες.

 

 

 

 

Dwight Howard

9. Dwight Howard
Στο πλαίσιο των κοινωφελών καθηκόντων του στο Ορλάντο, πρόσθεσε μια αίθουσα ψυχαγωγίας στο τοπικό νοσοκομείο ενώ ταυτόχρονα συνέλεξε τρόφιμα για μια οργάνωση κατά της πείνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Demi Lovato

10. Demi Lovato
Συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Jed, ώστε οι άνθρωποι να μιλούν ανοιχτά για τον εκφοβισμό που δέχονται και την εικόνα του σώματος τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shakira

11. Shakira
Αποτελώντας την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF, η Shakira επισκέφθηκε την Ινδία το Νοέμβριο για την προώθηση της μάθησης μεταξύ των κοριτσιών στις φτωχές περιοχές.

 

 

 

 

 

 

 

Ashton Kutcher-Demi-Moore

12. Ashton Kutcher και Demi Moore
Ως ιδρυτές του Ιδρύματος DNA, φέτος ενθάρρυναν τους ηγέτες να υποστηρίξουν τις πολιτικές καταπολέμησης της εμπορίας των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr (από τη Λιάνα Γεωργουλοπούλου)

You may also like