Οι ταινίες για τα μαύρα στίγματα είναι αποτελεσματικές;

Ακόμη και αν δεν τις έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, ίσως είστε εξοικειωμένες μαζί τους. Μιλάμε φυσικά, για τις ταινίες που απομακρύνουν τα μαύρα στίγματα. Όπως οι sheet masks και τα αυτοκόλλητα που ξηραίνουν τα σπυράκια, οι pore strips, όπως είναι ευρέως διαδεδομένες, είναι εξαιρετικά γνωστές μιας και έχουν εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα, και με πολύ μικρό κόστος. Αυτό, σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη ικανότητά τους να αφαιρούν το συσσωρευμένο σμήγμα από τους πόρους, είναι ακριβώς αυτό που τις κάνει τόσο ελκυστικές. Προκειμένου να αποκτήσουμε μια ακριβέστερη ιδέα σχετικά με το πώς ακριβώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες ταινίες, μιλήσαμε με τους πιο αξιόπιστους του χώρου. Τους δερματολόγους.

Οι ταινίες των πόρων απομακρύνουν τα ανώτερα στρώματα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των μαύρων στιγμάτων, χρησιμοποιώντας ένα πολύ ισχυρό συγκολλητικό, όπως δηλαδή περίπου λειτουργούν και οι ταινίες αποτρίχωσης. Οι ταινίες μύτης, με αυτόν τον τρόπο, θα αφαιρέσουν οτιδήποτε υπάρχει στην επιφάνεια της μύτης μας, όπως υπολείμματα μακιγιάζ, έλαια και λοιπούς ρύπους που φράζουν τους πόρους μας. Αυτό όμως που δεν πρόκειται να καταφέρουν, είναι να εμποδίσουν την δημιουργία σπυριών ή άλλων σημαδιών στην περιοχή.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους, οι δερματολόγοι εξηγούν πως αυτό εξαρτάται από το πώς τις χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, εάν κάποιος τις εφαρμόζει χωρίς να βρέξει πρώτα το δέρμα στη μύτη με ζεστό νερό ή δεν εξασφαλίζει ότι η ταινία έχει κολλήσει σε όλες τις πτυχές της μύτης, πιθανότατα δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Κάποιος πρέπει επίσης να τις αφήσει για 10 έως 15 λεπτά για να επιτρέψει στη συγκόλληση να δεσμεύσει όλη τη ποσότητα σμήγματος. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά όμως, οι ταινίες αυτές μπορούν να καθαρίσουν τους πόρους προσωρινά και να τους κάνουν να φαίνονται μικρότεροι. Επισημαίνουν ακόμα, ότι οι λωρίδες πρέπει να χρησιμοποιούνται επανειλημμένα, τόσο συχνά όσο μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς οι πόροι μπορούν γρήγορα να φράξουν ξανά. Οι ταινίες πόρων μπορούν να βοηθήσουν (πολύ) προσωρινά και να βελτιώσουν την εμφάνιση των πόρων, αλλά δεν υπόσχονται μόνιμα αποτελέσματα.

You may also like