Οι ταινίες που περιμένουμε από το «Sundance Film Festival»

Στο 29ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance στη Utah, προβλήθηκαν 119 ταινίες σε 11 ημέρες. Το φεστιβάλ έληξε στις 26 Ιανουάριου και εμείς ανυπομονούμε να τις παρακολουθήσουμε, καθώς μία από αυτές γυρίστηκε στη χώρα μας.

The-East-011813-380* “The East” : του Brit Marling, ο οποίος συν-έγραψε αυτό το δράμα με τον σκηνοθέτη του “Sound of My Voice” τον Zal Batmanglij. Τα αστέρια με την λειτουργική νοημοσύνη που διασφαλίζει τα συμφέροντα των blue-chip εταιρείων είναι το θέμα της.

 
* “Valentine Road” : το Φεβρουάριο του 2008, ο Brandon McInerney, πυροβολήθηκε ανοιχτά από τον συμμαθητή του Larry King, στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου τους στο Oxnard. Καταδικάστηκε το Δεκέμβριο του 2011, και ο McInerney είναι τώρα τέσσερα χρόνια στη φυλακή εκτίοντας την 21 ετών ποινή του. Το ντοκιμαντέρ της Marta Cunningham, προσπαθεί να μεταφέρει την ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε στον απόηχο του μακελειού και τις συνθήκες που οδήγησαν στο έγκλημα, όπως επίσης και το νομικό χάος που ακολούθησε.
20130117_sundancepreview-promo1*“Kill Your Darlings” : Το 1944, ένας εκκολαπτόμενος Allen Ginsberg (Ντάνιελ Ράντκλιφ), ονειρεύεται μία ζωή πέρα από το Paterson, στο Νιου Τζέρσεϋ και τους δυσλειτουργικούς γονείς του: τον ποιητή Lou (David Cross) και τη διανοητικά άρρωστη μητέρα του (Τζένιφερ Τζέισον Λι). Ο νεαρός Ginsberg είναι αυτός που κρατά ενωμένη την οικογένεια, αλλά όταν τον δέχονται στο Κολούμπια, ο 21χρονος νέος, με δίψα για νέες εμπειρίες, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Σκηνοθέτης ο John Krokidas

 

 
Before-Midnight-011813-380*“Before Midnight”: πέρασαν κιόλας 18 χρόνια μετά το “Before Sunrise” και εννέα μετά “Before Sunset,”, ο Richard Linklater ξαναβρίσκεται με τη Celine (Julie Delpy) και τον Jesse (Ethan Hawke) στην Ελλάδα για την τρίτη ταινία της διακεκομμένης ρομαντικής «οδύσσειας» τους.

 

 

 

 

IMG_7996.CR2*“Mud” : του Jeff Nichols που έρχεται να ακολουθήσει της προηγούμενες ταινίες του “Take Shelter” και “Huckleberry Finn”. Πρόκειται για ένα δράμα που αφορά δύο αγόρια στην εφηβεία στο Μισισιπή που βοηθούν έναν φυγά (Matthew McConaughey) να επανασυνδεθεί με την γυναίκα που αγαπά ( Ρις Γουίδερσπουν).

 

 

 

Don-Jons-Addiction-2-011813-380Don Jon’s Addiction»: είναι η ταινία με την οποία ο Joseph Gordon-Levitt, κάνει το ντεμπούτο του ως συγγραφέας και σκηνοθέτης. Στη ταινία υποδύεται τον Don Juan του New Jersey ,ο οποίος λόγο του εθισμού στο διαδικτυακό πορνό θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις του με τις γυναίκες. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι Julianne Moore, Scarlett Johansson, και Brie Larson.

*”Stoker” : ο μυστηριώδεις θείος Τσάρλι (Matthew Goode), έρχεται να μείνει με την India Stoker (Mia Wasikowska) και την ασταθή μητέρα της, Evelyn (Nicole Kidman). Ο Park Chan-wook, ο σκηνοθέτης του «Oldboy», κάνει την πρώτη του ταινία στα αγγλικά, ένα ψυχολογικό θρίλερ, εμπνευσμένο από το 1943 και το “Shadow of a Doubt” του Χίτσκοκ και εμποτισμένη με το πνεύμα του “Dracula” του Bram Stoker.

 

Touchy-Feely-011813-380*“Touchy Feely” : Πρόκειται για μία δραματική ταινία όπου μια μασέζ (Rosemarie DeWitt) αναπτύσσει ξαφνικά μια αποστροφή στο να αγγίζει την επιδερμίδα συγκινητικό δέρμα, και ο νευρικός αδελφός της, οδοντίατρος (Josh Pais, ο οποίος κλέβει την παράσταση), ο οποίος αισθάνεται να χάνει τον εαυτό του. Η αφήγηση κινείται με αρχή και τέλος και καταλήγει σε μια συγκινητική σκηνή.

You may also like