Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, φέρνει στη μεγάλη οθόνη τη βιογραφική ταινία του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη και ποιητή, Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε, με τον ταλαντούχο Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εναλλακτικά, κυκλοφορούν δύο περιπέτειες κι ένα ψυχολογικό θρίλερ για να διαλέξουμε.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – Καζαντζάκης
Είδος ταινίας: Βιογραφική
Ηθοποιοί: Μαρίνα Καλογήρου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Σκουλά, Αργύρης Ξάφης, Νίκος Καρδώνης, Αλέξανδρος Καμπαξής, Στέφανος Ληναίος, Αμαλία Αρσένη, Αλέξανδρος Κολλάτος, Στάθης Ψάλτης, Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης.
Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις.

Good Time
Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Robert Pattinson, Benny Safdie, Taliah Webster, Jennifer Jason Leigh
Μετά από μια ληστεία που πάει στραβά, ο ConstantineNikas (RobertPattinson) ξεκινά μια επικίνδυνη οδύσσεια στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, σε μια όλο και πιο απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει τον αδελφό του Nick (BennySafdie) από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο Constantine κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Το Μυστικό των Μαρομποουν (Marrowbone)
Είδος ταινίας: Ψυχολογικό Θρίλερ
Ηθοποιοί: George Mackay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Mia Goth, Matthew Stagg, Nicola Harrison, Kyle Soller
Το Marrowbone είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα. Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Χωρίς Διέξοδο (Collide)
Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Marwan Kenzari
Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like