Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Η ταινία «7 Μέρες στο Έντεμπε» αφηγείται τη σοκαριστική τρομοκρατική ενέργεια που συνέβη σε αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε τη διαδρομή από το Tel Aviv στο Παρίσι το 1976. Η Lauren Cohan κι ο Mark Wahlberg μαζί στην περιπέτεια «Mile 22». Al Pacino, Evan Peters και Melanie Griffith στη δραματική περιπέτεια «Οι Πειρατές της Σομαλίας».

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – 7 Μέρες στο Έντεμπε (7 Days In Entebbe)
Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Zina Zinchenko, Ben Schnetzer, Daniel Brühl, Rosamund Pike, Daniel Brühl
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ταινία 7 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΜΠΕ, αφηγείται μια σοκαριστική τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στην ιστορία. Το καλοκαίρι του 1976, ένα αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Tel Aviv στο Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται εν μέσω πτήσης από τέσσερις αεροπειρατές: δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Όταν το αεροπλάνο εκτρέπεται σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρόμιου του Έντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο. Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί μια διπλωματική λύση καταρρέει, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων πριν να είναι πολύ αργά. Συνδυάζοντας γλαφυρές ιστορικές λεπτομέρειες και έντονο σασπένς, το 7 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΜΠΕ είναι μια δυνατή απεικόνιση της διεθνούς κρίσης που συγκλόνισε τον κόσμο.

Mile 22
Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Lauren Cohan, Mark Wahlberg, Ronda Rousey, John Malkovich, Iko Uwais
Ο Τζέιμς Σίλβα (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Οι Πειρατές της Σομαλίας (The Pirates of Somalia)
Είδος ταινίας: Δραματική Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Al Pacino, Evan Peters, Melanie Griffith, Barkhad Abdi, Russell Posner, Coral Peña
Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Jay Bahadur (Ίβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ Πατσίνο), η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία. Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες μαθαίνοντας βασικά πράγματα, με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί). OJay γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες…

Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like