Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Ν.Σχοινά

11067447_10153115439641955_5237890396401046454_nΕπειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι ταινίες κι ότι θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μία από αυτές, από δω και στο εξής δε θα χάνετε τίποτα. Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη, προμηθεύοντάς σας με το τρέιλερ, την υπόθεση και –φυσικά- τη δική μας επιλογή.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ – Από Μηχανής (Ex Machina)
Είδος ταινίας: Επιστημονικής Φαντασίας
Ηθοποιοί: Alicia Vikander, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson
Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά την τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Σταχτοπούτα (Cinderella) και Μεταγλωττισμένο
Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter
Η νεαρή Ella έχει μόλις χάσει τη μητέρα της, αλλά θα στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Η ίδια καλωσορίζει τη μητριά της και τις κόρες της Anastasia και Drisella στο πατρικό της, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα της, καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας. Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες, τη Σταχτοπούτα.Η Ella έχει κάθε λόγο να χάσει το κουράγιο της, αποφασίζει όμως να ακολουθήσει τη συμβουλή της μητέρας της να είναι θαρραλέα και ευγενική. Δεν παρασύρεται από την απόγνωση, ούτε απεχθάνεται αυτούς που την κακομεταχειρίζονται. Παράλληλα, έχει γνωρίσει έναν γοητευτικό ξένο στο δάσος. Αγνοώντας ότι πρόκειται για έναν πρίγκιπα, πιστεύει ότι είναι απλώς ένας παρατρεχάμενος του παλατιού που διαθέτει, όπως και η ίδια, μία ευγενική ψυχή.Η τύχη της μοιάζει να αλλάζει όταν το Παλάτι στέλνει σε όλες τις ανύπαντρες κοπέλες μία πρόσκληση για τον χορό και έτσι η Ella ελπίζει να συναντήσει ξανά τον γοητευτικό Kit. Όμως, η μητριά της απαγορεύει να πάει στον χορό. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα, η οποία με μία κολοκύθα και μερικά ποντίκια, θα αλλάξει τη ζωή της Σταχτοπούτας για πάντα.

Τα παιδιά του Εμφυλίου (Fils de Grece)
Είδος ταινίας: Ιστορική
Ηθοποιοί: Τζένη Σταυροπούλου, Πέτρος Γιασεμής
Η ΕΡ’ΜΗ, πολιτική πρόσφυγας 3ης γενιάς, επηρεασμένη λόγω DNA από το αγωνιστικό παρελθόν του τόπου αλλά και από τον εργασιακό της χώρο – όπου εξειδικεύεται σε συνθέσεις αρχειακού υλικού και σύγχρονες Κινηματογραφικές λήψεις και Comics – περνάει και στη πράξη έπειτα από ένα αναπάντεχο αλλά και αναμενόμενο συμβάν: Την απόπειρα της ΓΙΑΓΙΑΣ της να ξαναπαίξει ως παιδί, σκαρφαλώνοντας σε … κούνια Παιδικής Χαράς!!! Ανασυνθέτει με τη βοήθεια δύο bloggers και ενός εξεγερμένου αλλά και συνειδητοποιημένου νεαρού – ονόματι ΣΥΜΒΑΤΟΣ – την ιστορία της ΓΙΑΓΙΑΣ και τριών άλλων ΠΑΙΔΙΩΝ που είχαν πρωταγωνιστήσει σε ένα απωθημένο γεγονός του Εμφυλίου Πολέμου: Το λεγόμενο – και συσκοτισμένο από την προπαγάνδα – “Παιδομάζωμα”, προσεγγίζοντας την αλήθεια.

Τετάρτη 04:45
Είδος ταινίας: Θρίλερ
Ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργος Συμεωνίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Αδάμ Μπουσδούκος, Mimi Branescu
Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προβολής των ταινιών, μπείτε στα Village.

You may also like