Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Νατάσα Σχοινά

10721185_10152750476141955_1567394510_nΕπειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι ταινίες κι ότι θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μία από αυτές, από δω και στο εξής δε θα χάνετε τίποτα. Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη, προμηθεύοντάς σας με το τρέιλερ, την υπόθεση και –φυσικά- τη δική μας επιλογή.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ο φύλακας της μνήμης (The giver)

Είδος ταινίας:Περιπέτεια φαντασίας

Ηθοποιοί: Meryl Streep, Alexander Skarsgard, Jeff Bridges, Brenton Thwaites, Katie Holmes

Βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε η Λόις Λόουρι το 1993, το «Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» έρχεται για να ταρακουνήσει το νεανικό κοινό.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φαινομενικά ουτοπικό κόσμο κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Βασικός ήρωας είναι ένας νεαρός άνδρας, ο Τζόνας, ο οποίος γεννήθηκε και ζει μέσα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο. Μόνο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας μέσα σ’ αυτή την κοινωνία, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε στο παρελθόν. Σταδιακά, ο Τζόνας, ενηλικιώνεται και σύντομα, θα μάθει ποιος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Ο Giver θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, καμιά φορά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.

Φίλοι ή κάτι παραπάνω; (What if)

Είδος ταινίας: Ρομαντική κομεντί

Ηθοποιοί: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan

Η υπόθεση έχει φόντο το κοσμοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας (Ντάνιελ Ράντκλιφ), έχοντας “καεί” από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους. Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ με τη φωτογενή Τσάντρι (Ζωή Καζάν), και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω της. Όταν τη συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει. Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της, Τσάντρι, στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ ου και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

Dracula Untold

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Ηθοποιοί: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα, το στούντιο που μας “πρωτοσύστησε” το είδος του τρόμου, η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι επειδή “παλούκωνε” τους εχθρούς του, αλλά επειδή μεταμορφώθηκε, για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. Μια επική περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Λουκ Έβανς που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας που στοιχειώνει τα βράδια μας.

Για πληροφορίες για τις προβολές των ταινιών μπείτε στα Village.

You may also like