Οι ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους, από τη Ν.Σχοινά

Επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι ταινίες κι ότι θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μία από αυτές, από δω και στο εξής δε θα χάνετε τίποτα. Κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε για τις ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη, προμηθεύοντάς σας με το τρέιλερ, την υπόθεση και –φυσικά- τη δική μας επιλογή.

11246257_10153259053516955_4585853293512199318_nMad Max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad Max: Fury Road)και σε 3D
Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Ηθοποιοί: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο MadMax πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος ImmortanJoe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Παζολίνι
Βιογραφία του διάσημου σκηνοθέτη διά χειρός Έιμπελ Φεράρα.
Κομουνιστής, δηλωμένος ομοφυλόφιλος και καλλιτεχνικά αιρετικός, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι υπήρξε μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις Ευρωπαίων auteurs. Δεξιοτεχνικά ρεαλιστής και κοινωνικά καυστικός, ο Ιταλός βιρτουόζος πρόσφερε μερικές από τις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές του ταραχώδους 20ού αιώνα, όπως το «Θεώρημα» και το «Σαλό, 120 Μέρες Στα Σόδομα», αλλά και σπουδαία λογοτεχνικά έργα και ποιήματα. Ο Αμερικανός προκλητικός σκηνοθέτης Έιμπελ Φεράρα αναλαμβάνει να μεταφέρει στην οθόνη «με τρόπο καλειδοσκοπικό» την τελευταία ημέρα του Παζολίνι πριν από τη στυγνή δολοφονία του λίγο έξω από τη Ρώμη. Η πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ Βενετίας απέδειξε πως η επιλογή του Γουίλεμ Νταφόε στο ρόλο του αιρετικού δημιουργού ήταν η ιδανική.
https://www.youtube.com/watch?v=iOVDmHmisQw

Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία
Δράμα του Ολιβιέ Ασαγιάς με τις Ζιλιέτ Μπινός και Κρίστεν Στιούαρτ.
Η ταινία μας παρουσιάζει την ηθοποιό Μαρία Έντερς, η οποία αποφασίζει να παίξει στην αναβίωση του θεατρικού έργου που την καθιέρωσε, 20 χρόνια πριν. Τότε είχε τον ρόλο της Ζίγκριντ, μιας νεαρής όμορφης γυναίκας που με τη συμπεριφορά της οδηγεί το αφεντικό της, την Έλενα, στην αυτοκτονία. Αυτή τη φορά, όμως, της ζητείται να ερμηνεύσει την Έλενα, μια ομοφυλόφιλη γυναίκα που, εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχει να αντιμετωπίσει και τον χρόνο που περνά. Με αφορμή αυτή τη νέα υποκριτική πρόκληση, η Μαρία έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της, τις φοβίες και τις προσδοκίες που είχε στη ζωή της, καθώς διαπιστώνει ότι οι δύο ρόλοι, αλλά και οι δύο αυτές γυναίκες, είναι απλώς οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Το πολυεπίπεδο γαλλικό δράμα ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ χάρισε στην Αμερικανίδα σταρ Κρίστεν Στιούαρτ το Βραβείο Σεζάρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

You may also like