Παίζονται στους κινηματογράφους…

Noah - 4Πλούσιο το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μία ωραία ταινία μέσα στο σαββατοκύριακο….Ξεχωρίζουν ο «Νώε» σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, καθώς και το ελληνικό «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

«Νώε»(ΗΠΑ)
σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι με τους: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον

Ο Νώε, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και ο μόνος εναπομείνας δίκαιος ανάμεσα στους ανθρώπους, επιλέγεται από τον Θεό για να σώσει τη γήινη πανίδα από μια επερχόμενη γιγαντιαία πλημμύρα.

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί»(ΗΠΑ)
σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ με τους: Σάιλιν Γούντλι, Τέο Τζέιμς, Κέιτ Γουίνσλετ, Μάιλς Τέλερ

Σε μια μελλοντική κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι χωρίζονται ανάλογα με τις ικανότητές τους σε πέντε «φατρίες», η νεαρή Τρις Πράιορ αποδεικνύεται διαφορετική και ακατάτακτη. Κάτι το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια, αλλά και τη βάζει στο στόχαστρο των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε «απόκλιση».

«Τα Μάπετς Καταζητούνται»(ΗΠΑ)
σκηνοθεσία Τζέιμς Μπόμπιν με τους: Τίνα Φέι, Τάι Μπάρελ, Ρίκι Τζερβέις

Ο μεγαλύτερος εγκληματίας του κόσμου, ο βάτραχος Κόνσταντιν, δραπετεύει από το ρώσικο γκουλάγκ όπου ήταν φυλακισμένος. Ενοχοποιώντας τον Κέρμιτ και σε συνεργασία με τον βοηθό του Ντόμινικ, ο οποίος αναλαμβάνει μάνατζερ της ευρωπαϊκής περιοδείας των Μάπετς, σχεδιάζει να κλέψει τα πετράδια του στέμματος με την ακούσια βοήθεια της ξένοιαστης παρέας.

«Ο Γερμανός Γιατρός» (Αργεντινή)
σκηνοθεσία Λουτσία Πουέντζο με τους: Άλεξ Μπρέντεμιλ, Νατάλια Ορέιρο, Φλορένσια Μπάδο

Στην Παταγονία του 1960 μια οικογένεια φιλοξενεί στην πανσιόν της έναν Γερμανό γιατρό, ο οποίος υπόσχεται να βοηθήσει τη μικρή κόρη της στην καθυστερημένη ανάπτυξή της. Εκείνη, όπως και η μητέρα, συμφωνούν, αλλά ο πατέρας αντιδρά έντονα, ενώ παράλληλα μια πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ αναζητά στην περιοχή τα ίχνη του ναζί εγκληματία Γιόζεφ Μένγκελε.

«Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό»(Μ.Βρετανία)
σκηνοθεσία Πασκάλ Σομέιγ με τους: Πιρς Μπρόσναν, Τόνι Κολέτ, Άαρον Πολ, Ίμογκεν Πουτς

Τέσσερις άγνωστοι συναντιούνται παραμονή Πρωτοχρονιάς σε μια λονδρέζικη ταράτσα-διάσημο σημείο αυτοκτονίας και αποφασίζουν να μείνουν ζωντανοί μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου.

«Μικρά Όμορφα Πλάσματα» (ΗΠΑ)
σκηνοθεσία Ντέστιν Κρέτον με τους: Μπρι Λάρσον, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Κάιτλιν Ντέβερ

Δουλεύοντας σε ένα κέντρο περίθαλψης προβληματικών εφήβων, η νεαρή Γκρέις προσπαθεί να βοηθήσει τους ψυχολογικά ασταθείς ενοίκους του και να βάλει σε τάξη τη δική της προσωπική ζωή.

«Το Μικρό Ψάρι» (Ελλάδα)
σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Πέτρο Ζερβό

Ο Στράτος δουλεύει νυχτερινός σε ένα αρτοποιείο, ενώ παράλληλα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Με τα λεφτά οργανώνει την απόδραση του Λεωνίδα από τη φυλακή, θέλοντας να ξοφλήσει το χρέος του προς τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή του.

«Kismet»-Ντοκιμαντέρ

Οι λόγοι της επιτυχίας και η επίδραση των τούρκικων σίριαλ στον αραβικό κόσμο, στα Βαλκάνια και, φυσικά, στη χώρα μας.

Πηγή : εδώ

You may also like