Οι τροφές που μας διατηρούν πάντα νέες!

Trofes 1Για να παραμείνει κανείς νέος στην ψυχή και στο σώμα δεν αρκεί μονάχα να έχει «καλά γονίδια» και να αποφεύγει τις στενοχώριες και τα άγχη. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει και η διατροφή των ανθρώπων, όπως και η άσκηση. Υπάρχουν τροφές που αν τις καταναλώνει κανείς συχνά και σωστά μπορεί να αποκτήσει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Ας δούμε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά τρόφιμα που αγαπάμε πολύ να καταναλώνουμε και ταυτόχρονα, μας βοηθούν να πλησιάσουμε εγγύτερα στην αντιγήρανση.

Λιναρόσπορος

Ο αγαπημένος μας λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά βελτιώνουν πολύ τη δομή του δέρματός μας, ενισχύουν τη λάμψη του και το προστατεύουν ενάντια στη γήρανση και τα εμφανή σημάδια του χρόνου και της ταλαιπωρίας που υφίσταται το δέρμα από την καθημερινή έκθεσή του σε ρυπογόνες ουσίες.

Λάχανο

Το βασικότερο σημείο στο πρόσωπό μας και το κυριότερο μέσο επικοινωνίας, δηλαδή τα μάτια μας, δείχνουν τα σημάδια του χρόνου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το δείχνει το δέρμα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του προσώπου. Το λάχανο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ουσίες που προλαμβάνουν τη γήρανση των ματιών και της περιοχής γύρω από αυτά. Γι’ αυτό καταναλώστε σε αφθονία.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και οι χρωματιστές πιπεριές είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή βοηθά στη φυσική αναγέννηση του κολλαγόνου του δέρματος, και άρα, στη γενικότερη εικόνα της υφής του.

443706423ad29cfca2f728247f3f4538Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά και βελτιώνουν τις στοιβάδες του δέρματος και ταυτόχρονα, προλαμβάνουν τη γήρανση και τη φθορά του δέρματος από το χρόνο και την κούραση.

Συκώτι

Η κατανάλωση συκωτιού από μοσχάρι μας βοηθά να προστατεύσουμε εις βάθος το δέρμα μας. Το μοσχαρίσιο συκώτι αποτελεί μία πλούσια πηγή ρετινόλης, η οποία είναι απαραίτητη για την αναδόμηση του δέρματος και την ανάπλαση των κυττάρων.

Ηλιόσπορος

Ο ηλιόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε. Αυτό σημαίνει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η τακτική κατανάλωσή του απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Η εν λόγω βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη προστασία του δέρματος και των κυττάρων μας.

You may also like