Οι ωραιότεροι κήποι στον κόσμο‏

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα προτιμούσατε έναν περίπατο σε έναν όμορφο κήπο, για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και να θαυμάσετε ένα -γεμάτο έμπνευση-τοπίο. Οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν ακόμα μια βόλτα με το ποδήλατο ή το καθημερινό σας jogging, με φόντο τα φύλλα που πέφτουν και τα υπέροχα χρώματα της φύσης.

Παρακάτω παρουσιάζουμε και σας ‘ταξιδεύουμε’ νοερά στους ωραιότερους κήπους ανά τον κόσμο.

1.     Οι κήποι των Βερσαλλιών, Γαλλία

Κήπος+Βερ..
Οι κήποι των Βερσαλλιών ιδρύθηκαν το 1661, από τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο 14ο. Ο βασιλιάς είχε προσλάβει τους καλύτερους αρχιτέκτονες, ζωγράφους και σχεδιαστές για την ολοκλήρωση του παλατιού των Βερσαλλιών (Châteaux de Versailles) και τους περίφημους κήπους του.

2.     Κήποι Butchart, Καναδάς

Butchart ..2
Οι κήποι Butchart είναι ιδιοκτησία του πρωτοπόρου στην ακμάζουσα βιομηχανία τσιμέντου της Βόρειας Αμερικής, Robert Pim Butchart και της συζύγου του Jennie Butchart. Το 1904 ανέπτυξαν ένα λατομείο στο Οντάριο και έχτισαν ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην είσοδο Tod. Μαζί με τη χημικό της εταιρείας και σύζυγο Jennie, δημιούργησαν το σπίτι τους κοντά στο λατομείο και γύρω του έναν κήπο με μπιζέλια και τριανταφυλλιές, που αργότερα εξελίχθηκε στους παρακάτω εντυπωσιακούς κήπους.

3.     Κήποι Yuyuan, Κίνα

Yuyuan Ga..
Οι κήποι Yuynan, ή όπως μεταφράζονται “κήποι της ικανοποίησης”, χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644 μ.Χ). Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι επισκέπτες σίγουρα θα βιώσουν την ευχαρίστηση, καθώς θα τους εξερευνούν.

4.     Ο κήπος ‘Cosmic Speculation’, Σκωτία

'Cosmic S..
«Ένας κήπος θα πρέπει να μοιάζει με πάζλ που πρέπει να λυθεί, κάποια πράγματα να είναι εμφανή και άλλα να παραμένουν μυστηριώδη», υποστηρίζει ο Charles Jencks, ιδρυτής του κήπου.

Βγαλμένος από παραμύθι, ο κήπος βασίζεται στα μαθηματικά και την επιστήμη, αναμειγνύοντας φυσικές ομορφιές, αλλά και τεχνητές λίμνες. Κατασκευάστηκε το 1989 από τον Jencks και τη σύζυγό του, Maggie, στην πόλη Dumfries της Σκωτίας.

5.     Κήποι Κeukenhof, Ολλανδία

Keukenhof Gardens2
Η Keukenhof τον 15ο αιώνα ήταν κυνηγετική περιοχή, από την οποία συλλέγονταν βότανα, για την κουζίνα του κάστρου του Jacoba van Beieren. Μετά το θάνατο του van Beiren, ο -γεμάτος άγριους θάμνους και αμμόλοφους- κήπος, ‘έπεσε’ στα χέρια πλουσίων οικογενειών εμπόρων. Οι βαρόνοι Van Pallandt προσέλαβαν διάσημους αρχιτέκτονες τοπίου και σχεδιαστές, για να διαμορφώσουν τον κήπο γύρω από το κάστρο. Το σχέδιο του κήπου ακολουθεί το Αγγλικό στυλ τοπίου.

Σήμερα το πάρκο έχει 32 εκτάρια , μονοπάτι 15 χιλιομέτρων και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Πηγή : http://www.topdreamer.com

 

You may also like