Οι 4 τροφές που καταστρέφουν το δέρμα μας…

Το παλιό ρητό λέει πως “είμαστε αυτό που τρώμε”, και αυτό αποδεικνύεται από το δέρμα μας. Στην πραγματικότητα η κακή διατροφή είναι εξίσου επιβλαβής για το δέρμα μας όσο και το κάπνισμα. Μια κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της προκαλεί το οξειδωτικό στρες το οποίο και βλάπτει το κολλαγόνο και το DNA μας, καθιστώντας το πιο γερασμένο.

#1 Οι ρυζογκοφρέτες ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα μας, πράγμα που επιταχύνει το σχηματισμό των ρυτίδων. Πως? Το σώμα μας, μεταβολίζει τους απλούς υδατάνθρακες με τον ίδιο τρόπο που μεταβολίζει τη ζάχαρη – μετατρέποντας τους σε γλυκόζη. Μόλις έχουν μετατραπεί, αυτοί κολλάνε στις πρωτεΐνες που καταπολεμούν τις ρυτίδες, όπως είναι το κολλαγόνο, και τις βλάπτουν.

#2 Μπορεί να κάνει πολύ καλό στα οστά μας, αλλά τι γίνεται με το δέρμα μας; Το γάλα και ειδικά η ποικιλία του αποβουτυρωμένου γάλακτος, είναι γεμάτη από αυξητικές ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες που παραμένουν βιολογικώς δραστικοί ακόμα και μετά από την παστερίωση. Μελέτες έδειξαν ότι μπορούν να επηρεάσουν την ινσουλίνη, να προκαλέσουν φλεγμονή και να αυξήσουν την παραγωγή λιπαρότητας. Το αποτέλεσμα: Μπλοκαρισμένοι πόροι. Το οργανικό γάλα πιθανόν να είναι μια καλή εναλλακτική λύση, καθώς περιέχει περισσότερες καλές ορμόνες, αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

#3 Γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί είναι το μέσο μεταφοράς της ζάχαρης; Εξαιτίας της έλλειψης ινών που τους καθιστά τόσο άσχημη τροφή για το δέρμα μας. Οι ίνες είναι απαραίτητες για την πρόληψη της αιμορραγίας του σακχάρου στο αίμα, που γερνά το δέρμα πρόωρα. Και χωρίς αυτό, χαιρετήστε τις ρυτίδες που έρχονται.

#4 Μην αφήσετε την όμορφη συσκευασία να σας εξαπατήσει. Ενώ οι ολόκληροι κόκκοι έχουν γενικά χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (το μέτρο σχετικά με το πώς μια τροφή επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος) σε σύγκριση με τους λευκούς, πολλά “υγιή” δημητριακά είναι συχνά εξαιρετικά εξευγενισμένα και γεμάτα με προσθήκη ζάχαρης. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε ρυτίδες προκαλώντας υψηλά επίπεδα γλυκόζης.

 

You may also like