Οι 5 πιο ενοχλητικοί τύποι που θα συναντήσετε σε ένα πολυκατάστημα, από τη Νατάσα Σχοινά

10543129_10152559951326955_1232677070_nΑς είμαστε ειλικρινείς. Σε όλους αρέσουν τα ψώνια, είτε πρόκειται για γυναίκες είτε για άντρες. Και φυσικά, όταν μας έρχεται η όρεξη για την πολυπόθητη ανανέωση, κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξουμε μερικά από τα «μεγάλα» ονόματα, όχι τόσο επειδή είναι πιο γνωστά αλλά κυρίως για την γκάμα που μας προσφέρουν. Κι όταν αναφερόμαστε σε «γκάμα» εννοούμε σε όλους τους τομείς, από τα ρούχα μέχρι τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε εκεί. Κυρίως στους ανθρώπους…

1.      Ο υπάλληλος – κολλιτσίδα.

Μπαίνεις ωραία και καλά σ’ ένα μαγαζί και κοιτάζεις αμέριμνη τα μπλουζάκια της δεξιάς πλευράς. Ξαφνικά, από τα αριστερά σου εμφανίζεται η wannabe “υπάλληλος του μήνα” και ρωτάει με το άκρως αληθινό χαμόγελό της «Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι;». Απαντάς εσύ πολύ ευγενικά το κλασικό «Όχι, ευχαριστώ πολύ. Απλά κοιτάζω.». Κάνεις δυο βήματα πιο πέρα μη έχοντας αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θες και να σου πάλι «Σίγουρα δε θέλετε κάποια βοήθεια;». Βρε κοπέλα μου, χρεώνεις τις απαντήσεις σου; Αν ήθελα θα σου το έλεγα. «Όχι, όχι» λες εσύ «είμαι καλά». Αρχίζεις σιγά σιγά να εκνευρίζεσαι (αρκετά!) και προσπαθείς να το ξεχάσεις και να συνεχίσεις τη βόλτα σου αλλά κάποιος μάλλον έχει άλλα σχέδια… «Έχετε δει κάτι συγκεκριμένο; Θέλετε να σας δείξουμε κάτι;». Οk. Enough is enough. Δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο αλλά και να είχα δει πλέον δεν το θέλω.

Κατά συνέπεια: Όπως πιθανώς δεν καταλαβαίνεις, όχι, δε θα μου δείξεις κάτι και όχι, δε θα γίνεις η υπάλληλος του μήνα. Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας!

2.      Ο υπάλληλος – φάντασμα.

Όταν δεν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια, τρέχουν όλοι από πάνω σου και επιμένουν μέχρι να σου σπάσουν τα νεύρα προσπαθώντας να σε πείσουν ότι πρέπει να βοηθήσουν. Τη μία φορά, όμως, που πραγματικά ψάχνεις κάτι και τους έχεις ανάγκη δεν τους βρίσκεις πουθενά, λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Και τότε είναι που αναρωτιέσαι μήπως σου κάνει πλάκα ο Θεός και σε πιάνει νευρικό γιατί καταλήγεις στο συμπέρασμα «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Μία μέση λύση δεν υπάρχει;

3.      Η θρασύτατη ηλικιωμένη.

Ναι, το ξέρω είστε μεγαλύτερη ηλικιακά από μένα, αυτό δε σημαίνει ότι είμαι χαζή. Έχω απόλυτη επίγνωση των πραγμάτων και δόξα τω Θεώ μπορώ να δω. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Μπορώ να διακρίνω με εξαιρετικά μεγάλη ευκολία ότι πολύ διακριτικά προσπερνάτε άτομα (και μαζί μ’ αυτά κι εμένα) για να φτάσετε πιο γρήγορα στο ταμείο και να μην περιμένετε. Κι εγώ βαριέμαι αλλά τι να κάνω; Θα περιμένω.

354d2fee628e7b3e0c736281bde4c4264.      Η πριγκιπέσα εν αναμονή της υπηρεσίας.

Το συγκεκριμένο είδος εντοπίζεται ουκ ολίγες φορές σε γνωστό εμπορικό κέντρο (δε θα ονοματίσω), ως επί το πλείστον τα Σάββατα.  Έχετε μπει μέσα σε κατάστημα που είναι κάπως έτσι: στοίβες από ξεδιπλωμένα ρούχα πάνω στα τραπέζια, μπλούζες εκεί που είναι τα παντελόνια κι αντίστροφα, κάποιο ζευγάρι παπούτσια πεταμένα στο πάτωμα; Τότε συγχαρητήρια. Πριγκιπέσα was there! Είναι η κοπέλα εκείνη που θα δει όσα νομίζει ότι της αρέσουν (και είναι πολλά) και μετά θα τα παρατήσει όπου βρει, πιθανώς επειδή νομίζει ότι το κατάστημα παρέχει στους πελάτες εκτός από ρούχα και υπηρετικό προσωπικό.

5.      Ο κάγκουρας.

Κλασικό είδος ανθρώπου που αυξάνει και πληθύνεται ανά τα χρόνια. Είναι κάποιος ιός που κάνει τους φορείς του λάτρεις των fluo φανελακίων με χαμηλό κόψιμο στη μασχάλη; Κάποιο μικρόβιο, ίσως, που σε κάνει να θες ατελείωτο solarium και γυαλιά ηλίου το βράδυ; Δυστυχώς, η επιστήμη δεν έχει δώσει κάποια απάντηση κι απ’ ό, τι φαίνεται απλά θα περιμένουμε να εξυγιανθεί μόνο του.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like