Οι 5 τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει ασθένειες τόσο σοβαρές να βρίσκεται περισσότερο στα ίδια μας τα φαγητά παρά σε συμπληρώματα διατροφής.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε όλοι μας καθημερινά έχουν σπουδαίες αντικαρκινικές ιδιότητες. Ας δούμε πέντε από αυτά.

Καρότα
Όπως ακριβώς το λάχανο και το σπανάκι, έτσι και τα καρότα, περιέχουν καροτενοειδή, ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την άμυνά μας απέναντι στην πρόκληση καρκίνου του ορθού.
caroto

Σπόροι
Όλα τα συσκευασμένα ψωμιά, δημητριακά, αλεύρι και μακαρόνια στις ΗΠΑ περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο αποτρέπει τις γενετικές ανωμαλίες και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να νοσήσετε από καρκίνο του εντέρου.
grains

Ντομάτες
Οι μαγειρεμένες ντομάτες κάνουν καλό στους άνδρες, καθώς περιέχουν το καροτενοειδές που καλείται λυκοπένιο και μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη.
tomato

Φυτικές ίνες
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, των ριζών και άλλων τύπων λαχανικών και οσπρίων μας προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο του παχέως εντέρου.
fiber

Σκόρδο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να προσθέσουμε μία σκελίδα σκόρδο την ημέρα στο φαγητό μας. Μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του παχέως εντέρου, του στομάχου και του μαστού.
garlic

Είναι γεγονός ότι οι τροφές κάνουν θαύματα. Με την κατάλληλη διατροφή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλες ασθένειες λιγότερο σοβαρές, όπως τα κρυολογήματα, τις κεφαλαλγίες κ.ά. Είναι κοινά παραδεκτό ότι η πρόληψη των ασθενειών βρίσκεται στη φύση και εμείς με τη διατροφή μας μπορούμε επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θαύματα δε γίνονται, αλλά σίγουρα με ένα υγιεινό και πλήρες διαιτολόγιο μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε πολλά προβλήματα υγείας.

Πηγή: health.com

You may also like