Οι 5 χειρότερες τάσεις στο μακιγιάζ που έχουμε δει ως τώρα…

Το Instagram και το Pinterest, είναι οι απόλυτοι οδηγοί για να μαθαίνουμε τις καινούργιες τάσεις, με την ταχύτητα του φωτός. Στα πάντα. Γρήγορα και εύκολα, και με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ομορφιά όμως, όπως και κάθε βιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να παραστρατήσει. Στο όνομα της κάθε τάσης, που θα γίνει η επόμενη εμμονή και θα δημιουργήσει «ανάγκες», στην υπερκαταναλώτρια γυναίκα, οι εταιρείες φροντίζουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Ιδού κάποιες μόδες, που δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο ύπαρξής τους.

  1. Το nail art, μπορούμε να το καταλάβουμε. Γιατί να θεωρείτε τέχνη μόνο το μακιγιάζ δηλαδή; Αλλά υπερφυσικά μεγάλα και μακριά νύχια, που συνοδεύονται από τρουκς, πέρλες, κρικάκια ή ακόμα και ολόκληρα ζωάκια και λουλούδια, ειλικρινά δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε. Είναι μη πρακτικά, είναι απίστευτα κακόκουστα και δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσες ώρες χρειάζονται για να φτιαχτούν αλλά και πόσο κοστίζουν. Less is more, λέμε.
  1. Contouring πάντα και παντού. Στο στήθος, στη κοιλιά, στον αυχένα. Έλεος. Μήπως να αρχίσουμε να αγαπάμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι; Και αν θέλεις six pack, ξεκίνα τους κοιλιακούς καλύτερα, γιατί καμιά παλέτα δεν πρόκειται να σε σώσει.
  1. Τα καλλυντικά είναι για να τα βάζουμε στο πρόσωπο και τα φαγητά για να τα τρώμε. Το αντίστροφο, δεν μπορεί να θεωρηθεί μόδα. Για κανέναν μα κανέναν λόγο. Όχι, το φυστικοβούτυρο δεν μπορεί να μετατραπεί σε makeup, και το κακάο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκιά.
  1. Λέμε ένα πελώριο ΟΧΙ στις 100 στρώσεις από ο,τιδήποτε. 100 στρώσεις μάσκαρα, 100 στρώσεις βερνικιού, 100 στρώσεις makeup. Γιατί στην ευχή να κάνουμε κάτι τέτοιο; Ποιο το νόημα, και τι περιμένουν να κερδίσουν ακριβώς από αυτό. Stop the #100layerschallenge.
  1. Προσπαθείτε να αποκτήσετε τα πιο τέλεια και καλοσχηματισμένα φρύδια; Αααα, έχετε μείνει εξαιρετικά πίσω. Η συγκεκριμένη τάση των wavy eyebrows, ευτυχώς δεν πήγε πολύ μακριά. Είναι τρομαχτικά και δεν θα τα τολμούσα ούτε τις Απόκριες. Επίσης, μου φέρνουν στο μυαλό, κάτι από αρχαίο δράμα.

You may also like