Οι 6 πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητάς μας

Αν είσαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος τότε σίγουρα σε εντυπωσιάζουν οι υπερήρωες. Αν όχι είσαι ή γυναίκα ή ενήλικας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, όλοι μας έχουμε ενδόμυχα την ανάγκη να κάνουμε καλό στους άλλους ανθρώπους, και ενώ κάποιοι αρκούνται στο να διαβάζουν για τις ηρωικές πράξεις άλλων ανθρώπων, κάποιοι άλλοι είναι διατεθειμένοι να μπουν στη λίστα με τους ήρωες της διπλανής πόρτας. Το δυσάρεστο όμως είναι ότι επέλεξαν ένα δρόμο που δείχνει μάλλον γελοίος. Αυτοί είναι 6 υπερήρωες της καθημερινότητάς μας που ζουν στο εξωτερικό αλλά η φήμη τους έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

he 11 Η κινέζα μασκοφόρος

Υπάρχουν πολλές γυναίκες υπερήρωες που αξίζουν εξίσου να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, όμως λίγες μπορούν να αποτελέσουν μια τόσο ζεστή εικόνα όπως η Κινέζα. Τη συναντά κανείς στο Πεκίνο να φοράει μια μάσκα και ένα καπέλο και να μοιράζει φαγητό στους άστεγους.

2.Ο κύριος Περίεργος
Ειλικρινά, αν υπάρχει μια πόλη που χρειάζεται έναν υπερήρωα αυτή είναι σίγουρα το Σαν Ντιέγκο, ειδικά αφότου το αστυνομικό τμήμα συρρικνώθηκε το 2012, οδηγώντας σε μία αύξηση της εγκληματικότητας. Ο κύριος Περίεργος είναι φύλακας ασφαλείας το πρωί και όταν ο ήλιος πέφτει φορά τις επικαλαμίδες του, το κράνος του και τα γυαλιά προστασίας του, και με σθένος κάνει βόλτες στα σοκάκια του Ανατολικού Χωριού, εκεί όπου το έγκλημα δεσπόζει. Ο κύριος Extreme δουλεύει εδώ και 7 χρόνια τώρα, και είναι οπλισμένος με χειροπέδες και τρία μπουκαλάκια σπρέυ πιπεριού, και η πεποίθηση του λέει ότι πάντα πρέπει να επικρατεί το καλό. Και ενώ δεν έχει ιδιαίτερη δράση στο βιογραφικό του, έχει ωστόσο βρεθεί πίσω από πολλές συλλήψεις πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της «καριέρας» του.

he 23.Η αστραφτερή λεπίδα

Η «αστραφτερή λεπίδα» έχει αναμειχθεί μόλις σε ένα συμβάν μέχρι στιγμής, ωστόσο ήταν πραγματικά παράξενο. Μια συμμορία οπλισμένη με αλυσίδες και μαχαίρια επιτέθηκε σε δύο μυστικούς πράκτορες στο South Shields το 2007. Οι πράκτορες ήταν άοπλοι, αλλά από το πουθενά εμφανίστηκε κάποιος κρατώντας ένα μαχαίρι και φωνάζοντας «Άφησέ τον είναι αστυνομικός!» Το μαχαίρι τραυμάτισε κάποιον από τα μέλη της συμμορίας στο χέρι, και οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Όταν διασφαλίστηκε η ακεραιότητα των πρακτόρων ο μυστηριώδης τύπος με την ονομασία «αστραφτερή λεπίδα» εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς. Η μόνη περιγραφή που έδωσαν οι πράκτορες ήταν ότι ήταν λευκός, 40άρης και είχε μουστάκι.

 

he 34.Ο Phoenix Jones
Από όλους τους υπερήρωες της καθημερινότητας, ο Phoenix Jones είναι ίσως αυτός που έχει λάβει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, ειδικά αφότου συνελήφθη το 2011 για το γεγονός ότι έριξε σπρέυ πιπεριού σε δύο γυναίκες. Ο εν λόγω «ήρωας» κάνει περιπολίες στην περιοχή του Σιάτλ και ισχυρίζεται ότι έγινε φύλακας της περιοχής όταν κάποιος έσπασε το αυτοκίνητό του και κανείς από τους περαστικούς δεν τον απέτρεψε. Μαχαιριές, πυροβολισμοί, άγριοι καβγάδες στο δρόμο – αυτή είναι μια συνηθισμένη ημέρα για τον Phoenix Jones. Ο 22χρονος μαχητής των δρόμων εντοπίζει και «εξουδετερώνει» τους εγκληματίες.

 

he 45.Θάνατος
Στην ελληνική μυθολογία ο Θάνατος εκπροσωπούσε το τέλος της ζωής. Παράξενο όνομα για κάποιον που αφιερώνει τη ζωή του στο να βοηθά άλλους! Ωστόσο, αυτό επέλεξε ο νεαρός άνδρας από το Βανκούβερ όταν πριν 3 χρόνια αποφάσισε να γίνει υπερήρωας. Φορώντας ένα μαύρο πανωφόρι, και μια πράσινη μάσκα ο Θάνατος αποτελεί το φρουρό της δικαιοσύνης, μοιράζοντας φαγητό και ρούχα σε ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, και αποτρέποντας τυχόν εγκλήματα που θα υποπέσουν στην αντίληψή του.

 
6. Ο ιππότης
Κηπουρός τη μέρα, μασκοφόρος μαχητής τη νύχτα, ο νεαρός από το Ηνωμένο Βασίλειο που αυτοαποκαλείται υπερήρωας υπερασπίζεται το όνειρό του για έναν καλύτερο κόσμο. Ο βασικός του στόχος είναι οι μεθυσμένοι άνθρωποι, οι οποίοι γίνονται λίγο πιο εριστικοί την ώρα που φεύγουν από τις παμπ. Όταν δεν υπάρχουν καβγάδες, πηγαίνει φαγητό στους αστέγους του Μάντσεστερ. Παρόλο που δεν γνωρίζει από πολεμικές τέχνες, gadgets, όπλα ή άλλα γνωστά μέσα προστασίας, έχει ωστόσο μια φανταχτερή στολή, και μερικές φορές είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να τραβήξεις την προσοχή των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Όταν οι άνθρωποι με βλέπουν να πλησιάζω απλώς σιωπούν». Σημειωτέον, ότι ο «μαχητής» ζει μαζί με τη μητέρα του…

 
Στο σημείο αυτό, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι πραγματικοί άγρυπνοι φρουροί των αδυνάτων που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν άλλες ζωές, ή απλώς προσπαθούν με τον οποιονδήποτε τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Ό, τι κι αν είναι σημασία έχει ότι μπορούν και προσφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του.

 

Πηγή: listverse.com

You may also like