Οι Anonymous αποκάλυψαν την ταυτότητα του “διώκτη” της 15χρονης Amanda Todd

Πριν από λίγες ημέρες η 15χρονη Amanda Todd από τον Καναδά έβαλε τέλος στην ζωή της έπειτα από απειλές και εκφοβισμό που δεχόταν καθημερινά τον τελευταίο χρόνο τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην προσωπική της ζωή. Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε δημοσιεύσει και ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο μέσω καρτών αναφερόταν στην κόλαση που ζούσε, όμως όπως φαίνεται κανείς δεν έδωσε σημασία.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης της αυτοκτονίας της, οι γνωστοί «χακτιβιστές» Anonymous δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισαν να δράσουν. Μετά από έρευνες λίγων ημερών αποκάλυψαν πως κύριος υπεύθυνος είναι ένας 30χρονος «διώκτης» από το Βανκούβερ, ο οποίος κυνηγούσε online και εκφόβιζε την ανήλικη για αρκετό καιρό. Αμέσως δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έρευνα τους, ο 30χρονος, πρώην υπάλληλος του Facebook γνώρισε την Amanda σε κάποιο site και της ζήτησε γυμνόστηθη φωτογραφία της. Αφού του έστειλε, αυτός άρχισε να την παρενοχλεί και να την καταδιώκει στο διαδίκτυο, ζητώντας της παράλληλα περισσότερες φωτογραφίες, ακόμα και βίντεο. Μάλιστα χρησιμοποιούσε την φωτογραφία που του είχε στείλει προκειμένου να την εκβιάζει, δημοσιεύοντας την σε διάφορες ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, με αποδέκτες φίλους, συμμαθητές, ακόμα και συγγενείς της Amanda.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παρενόχληση από το φιλικό της περιβάλλον και τον χλευασμό των φίλων και συμμαθητών της, γεγονότα που την ανάγκασαν να αλλάξει σχολείο. Ούτε όμως αυτό πτόησε τον 30χρονο ο οποίος συνέχισε να την παρενοχλεί. Δημιούργησε μια νέα σελίδα στο Facebook στην οποία προσκάλεσε τους συμμαθητές της και δημοσίευσε την γυμνόστηθη εικόνα της Amanda ως εικόνα προφίλ. Όλα αυτά κατέστρεψαν ψυχολογικά την Amanda και την οδήγησαν στην αυτοκτονία την περασμένη Τετάρτη.

«Δημοσιοποιήσαμε αυτή την ανακοίνωση αποκλειστικά για να δημοσιεύσουμε την ταυτότητας του τιμωρού της Amanda Todd. Παρακάτω θα βρείτε την διεύθυνση του. Εκεί θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για αυτό το άτομο» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των χακτιβιστών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον δράστη «βδέλυγμα για την κοινωνία μας» και δηλώνουν πως «θα τιμωρηθεί».

Για μια ακόμα φορά οι Anonymous φαίνεται πως παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, κοινοποιώντας τόσο στις αρχές όσο και στον υπόλοιπο κόσμο στοιχεία που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην είχαν καν αποκαλυφθεί. Ήδη οι Αρχές του Καναδά ερευνούν την υπόθεση και αναμένεται σύντομα να καλέσουν τον 30χρονο για ανάκριση.

Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι γιατί κανένας άλλος δεν έδρασε προτού η 15χρονη δώσει τέλος στην ζωή της. Αντίθετα με αρκετές περιπτώσεις εκφοβισμού και παρενόχλησης, όπου οι χρήστες κλείνονται στον εαυτό τους και δεν μιλούν σε κανέναν, η Amanda προσπαθούσε για εβδομάδες να κάνει γνωστό το πρόβλημα της ενώ στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει παραδεχόταν πως είχε επιχειρήσει ξανά να αυτοκτονήσει.

http://www.youtube.com/watch?v=KRxfTyNa24A

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

You may also like