Οι Imam Baildi στην Τεχνόπολη

Οι Imam Baildi γιορτάζουν την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας στην Ελλάδα και μας υπόσχονται μια νύχτα γεμάτη ενέργεια και εκπλήξεις. H πολυμελής παρέα των Imam Baildi θα παρουσιάσει την Τρίτη 10 Ιουλίου την πολυαγαπημένη της συνταγή αλλά και καινούργια τραγούδια που αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό της Τεχνόπολης, καλωσορίζοντας εκλεκτούς καλεσμένους!

Προερχόμενοι από τις δυναμικές και κατάμεστες εμφανίσεις τους τον περασμένο χειμώνα, με το Imam Baildi Cookbook στην 11η θέση των European World Music Charts 2011, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη τους περιοδεία στη Γερμανία και ετοιμάζοντας τις αποσκευές τους για μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (Festival d’ été de Valence 21.07, Sziget Festival 11.08, Ariano Folkfestival 17.08, Lowlands Festival 19.08), οι Imam Baildi έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν!

Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή οι Imam Baildi θα υποδεχτούν τη μοναδική Μαίρη Λίντα. Μια σχέση αγάπης που ξεκίνησε τη στιγμή που η υπέροχη φωνή της Μ. Λίντα βρέθηκε στο sampler του Ορέστη και Λύσανδρου Φαληρέα με το remix του ‘Δε Θέλω Πια να Ξαναρθείς’. Πέντε χρόνια μετά, οι Ιmam κάνουν ένα όνειρό τους πραγματικότητα, και υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είναι κατά πολλούς ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας. Με αφετηρία το ρεμπέτικο τραγούδι, έχει καθιερώσει ένα προσωπικό στυλ παιξίματος το οποίο ήδη έχει τραβήξει την προσοχή της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η συγκινητική του ερμηνεία σε συνδυασμό με την πειραματική διάθεση των Imam αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο Εισβολέας είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες hip hop MC’s. Επινοώντας στίχους με θέματα που ξεκινούν από το ρεμπέτικο και καταλήγουν στην σύγχρονη underground καθημερινότητα, και με εφόδιο την ξεσηκωτική του σκηνική παρουσία έχει κατακτήσει μια περίοπτη θέση στην ελληνική hip-hop σκηνή με πιστούς fans σε όλη την επικράτεια. Η συμμετοχή του στο ‘Αργιλέ μου γιατί σβήνεις’ από το Imam Baildi Cookbook δίνει μια γεύση του εκρηκτικού συνδυασμού του με την παρέα των Imam.

Οι Word of Mouth, παλιοί φίλοι των Imam, είναι το πιο καταξιωμένο ελληνικό σχήμα beatbox. Με μόνο εργαλείο τις φωνητικές τους δεξιότητες και με τις ηχητικές τους αναπαραστάσεις που προκαλούν κατά βούληση έκπληξη, γέλιο ή ενθουσιασμό στον ακροατή, το αθηναϊκό αυτό δίδυμο έχει ήδη εντυπωσιάσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τέλος, ο BnC (Jeff Gonzalez), ένας από τους ταχύτερα ανερχόμενους αγγλόφωνους Έλληνες MC’s ο οποίος συνδυάζει τις ρίζες του στην Καραϊβική με τις street-wise ρίμες ενός γέννημα-θρέμμα Αθηναίου hip – hop καλλιτέχνη. Με τους Imam Baildi έχει ήδη συνεργαστεί στο πρόσφατο single τους Baila Cifteteli και σε κομμάτια του Cookbook, ενώ συγχρόνως είναι μέλος της Castablast, της εταιρείας που παράγει τα πιο ευπώλητα στην Ευρώπη 12ιντσα δισκάκια εγχώριας παραγωγής.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου λοιπόν, πλαισιωμένοι από 6 μοναδικές μουσικές προσωπικότητες, οι Imam Baildi προσφέρουν για μια μόνο φορά ένα σπάνιο μουσικό μείγμα σε μια μουσική γιορτή με περιεχόμενο.

Την συναυλία θα ανοίξει η Idra Kayne, η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής.

Doors Open: 19:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο
Σημεία προπώλησης: καταστήματα Public, viva.gr, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

You may also like