Οι Skaters της Αθήνας στο Vice

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 01.15 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Skaters της Αθήνας».

 

Το skateboarding εμφανίστηκε στην Ελλάδα στα τέλη των ’80s και διαδόθηκε σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, μέσα από βιντεοκασέτες και τα παιδιά των Αμερικανών στρατιωτών της βάσης της Γλυφάδας, που μετέφεραν μια πολύ διαδεδομένη κουλτούρα κατευθείαν από τους δρόμους της Αμερικής. Από «Αμερικανάκια» και «παιδιά που παίζουν με τα πατίνια τους» οι skaters εξελίχθηκαν σε cool παιδιά των social media, έχοντας ένα μεγάλο αριθμό ακολούθων και τις μεγαλύτερες αθλητικές εταιρίες να διαγωνίζονται για να τους σπονσοράρουν.

Πώς είναι όμως η Αθήνα ως πόλη για τους skaters-κατοίκους της; Η ομάδα του VICE ακολουθεί τον Roni (Μάικ Βασιλάκης), έναν από τους καλύτερους skaters της γενιάς του, ο οποίος μας γνωρίζει στους φίλους του και μας δείχνει τα καλύτερα σποτ για skate. Ακόμη, τον ακολουθούμε στην Άνδρο για να καταλάβουμε πως είναι η ζωή στο δρόμο για μία ομάδα skate και μας εξηγεί πως είναι να ξεπερνάς το φόβο και τον σωματικό πόνο.

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Χρήστος Σαρρής
Παρουσίαση: Μιχάλης Βασιλάκης
Βοηθός Παραγωγής:Μαριλύ Ανδριοπούλου
Μοντάζ: Ηλίας Παναρίτης
Κάμερα: Γιάννης Μπούκρας
Β’ Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Χρήστος Σαρρής
Ηχοληψία: Στέλιος Μπουζιώτης, Άρης Παυλίδης

You may also like