Οι top 5 δίσκοι που θα σας βάλουν σε φθινοπωρινό mood!,από την Jasmine (Asiko) Altunyan

7cc8ac8a554e7078dbcf38ca7ffb2d5aΤο φθινόπωρο είναι πλέον και επίσημα γεγονός. Οι πρώτοι ζεστοί καφέδες, αυτό το βραδινό κρύο αεράκι, οι βόλτες σε μια Αθήνα λίγο πιο ρομαντική λόγω των χρωμάτων της, τα πρώτα πεσμένα, χρωματιστά φύλλα συνθέτουν ένα σκηνικό ονειρεμένο που κάνει εμάς, τους πιο ονειροπόλους να αγαπάμε αυτή την εποχή λίγο παραπάνω από τις άλλες, λόγω της γλυκιάς νοσταλγίας και της μελαγχολίας που μας προκαλεί.
Δεν ξέρω για εσας αλλά με το που αλλάζει λίγο ο καιρός και φοράω το πρώτο ζακετάκι μου, αλλάζω την συλλογή με τα CD του αυτοκινήτου μου και τα κάνω λίγο πιο φθινοπωρινά, έτσι για να μπω στο mood πιο εύκολα. Αποφάσισα λοιπόν να σας παραθέσω την λίστα με τους πέντε δίσκους που θα κάνουν την μετάβαση από την μια εποχή στην άλλη πιο ομαλή.

Ο πρώτος δίσκος στην λίστα μου είναι το The fall της Norah Jones, που σε μεταφέρει με την μουσική της στην φθινοπωρινή Νέα Υόρκη με τραγούδια πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Προσωπικά αγαπημένα είναι το You’ve ruined me και το Waiting.


Νούμερο δυο στην λίστα μου, είναι το The Ultimate Collection της Janis Joplin, που περιλαμβάνει δυο CD και είναι πραγματικά η καλύτερη παρέα για ένα βροχερό απόγευμα. Λατρεμένη, ανεξαρτήτως εποχής και ειδικά τα τραγούδια Kozmic Blues και το Little girl blue είναι αυτά που μπορώ να ακούω σε επανάληψη συνεχώς.

Άλλος ένας δίσκος που θα βρίσκεται μόνιμα πλέον στο αυτοκίνητό μου είναι ο δίσκος του αδικοχαμένου Jeff Buckley, τον οποίον ανακάλυψα πρόσφατα και έχω πραγματικά ερωτευτεί τα τραγούδια του. Είναι βέβαια για πιο ρομαντικές στιγμές και δεν σας προτείνω να τον ακούσετε εαν είστε φρεσκοχωρισμένοι.
http://www.youtube.com/watch?v=3CI6MMqaxzs
Μέσα στην λίστα μου βρίσκεται και ένα CD με διάφορα αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη, τον οποίον έχω δει live αρκετές φορές και είναι ίσως από τους πιο ποιητικούς τραγουδοποιούς που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Η μουσική του απλά με ταξιδεύει…

Το πέμπτο φθινοπωρινό CD μου είναι ένα με διάφορες επιλογές! Από Jazz, Blues, rock, metal, alternative μέχρι pop και έντεχνο, ξέρετε ένα για κάθε διάθεση. Οπότε διαλέξτε και πάρτε όποιο προτιμάτε καλύτερα.

Η μουσική είναι η απόλυτη έκφραση της ψυχής και μέσω αυτής μπορείτε να κάνετε πιο έυκολες όλες τις μεταβάσεις της ζωής σας, πόσο μάλλον μιας ολόκληρης εποχής. Το φθινόπωρο είναι εδώ και μας περιμένει να το υποδεχθούμε όπως του αρμόζει, ας το καλοσωρίσουμε λοιπόν!!
Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan

You may also like