Ολοήμερη δράση “ΒΙΑ/ΖΩ” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αυτήν την Κυριακή, από τον κοινωνικό σύλλογο “Δέντρο Ζωής”

Σας είχα συστήσει πέρυσι το καλοκαίρι την κοινωνική δράση του συλλόγου Δέντρο Ζωής, ο οποίος εστιάζει στη στήριξη ευπαθών ομάδων αλλά και οργανισμούς που χρήζουν υλικής κι ηθικής συμπαράστασης.

Φέτος, το “Δέντρο Ζωής” επανέρχεται διοργανώνοντας την ολοήμερη δράση “ΒΙΑ/ΖΩ” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) αυτήν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία δράση ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με την κακοποίηση των γυναικών. Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, η γυναίκα εξακολουθεί να είναι θύμα λεκτικής, ψυχολογικής αλλά και σωματικής βίας στο σπίτι αλλά και στο χώρο εργασίας. Γι’ αυτό και το “Δέντρο Ζωής”, με τη βοήθεια εθελοντών, επαγγελματιών και καλλιτεχνών, αποφάσισε να αναδείξει το πρόβλημα μέσω της ενημέρωσης αλλά και της τέχνης με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινά στις 11 το πρωί της Κυριακής κι ολοκληρώνεται στις 11 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Για να παρακολουθήσουν όλες τις δράσεις ή κάποιες από αυτές επιλεκτικά, το κόστος του προπληρωμένου εισιτηρίου είναι μόλις στα δέκα ευρώ και στα δώδεκα ευρώ κατά την είσοδο ανήμερα της δράσης. Και καθώς στόχος του “Δέντρου Ζωής” είναι η στήριξη ενός σκοπού, τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του συλλόγου προστασίας κακοποιημένων γυναικών “ Καταφύγιο Γυναίκας”.

Στα πλαίσια της δράσης ήδη πραγματοποιείται κι η έκθεση φωτογραφίας “ΒΙΑ/φωτογραφι/ΖΩ”, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας έχει ως εξής:

21.10 Σάββατο: 11:00 – 20:00

23.10 Δευτέρα: 11:00 – 22:00

Για τις παραπάνω μέρες, η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ όσοι προμηθευτούν και το ειδικό βραχιολάκι για τη δράση της Κυριακής εξυπακούεται πως θα μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς επιβάρυνση την έκθεση.

Ας χαρίσουμε, λοιπόν, λίγο από τον κυριακάτικο χρόνο μας για ένα σκοπό που θα κάνει καλύτερα την κοινωνία και τον κόσμο μας!

You may also like