“Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα” σε περιοδεία

Η γνωστή παρέα των τεσσάρων περιοδεύει σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας παρουσιάζοντας το βραβευμένο έργο καλύτερης κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα».Ο Άκης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γεράσιμος Γεννατάς κι ο Αντώνης Λουδάρος ανεβάζουν για μία ακόμη φορά τα Άπαντα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Η παράσταση- μύθος ανέβηκε για πρώτη φορά το 1994 από το Θέατρο του Νότου.
Το επιχείρημα των «τεσσάρων Σεξπιροφυλάκων», το ίδιο εδώ και 17 χρόνια, το πείραξαν ελάχιστα ώστε να ακούγεται κάπως πιο καίριο στις στριμωγμένες εποχές που βιώνουμε:

«Πριν απ’ αυτή την παράσταση, για να πείτε πως «έχετε δει Σαίξπηρ», θα έπρεπε να πάτε στο θέατρο 37 φορές, κάτι εντελώς αντιοικονομικό για την περίοδο λιτότητας που διανύουμε! Τώρα όμως σας δίνεται η ευκαιρία με ένα και μόνο εισιτήριο, να μαλώνετε με πραγματικά επιχειρήματα πλέον για το αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν μέλλον ως ζευγάρι, για το αν ο Άμλετ ήταν όντως αναβλητικός ή απλώς περίμενε βοήθεια από την Ευρώπη, ή για το ποιόν Έλληνα πολιτικό σας θυμίζει ο Ριχάρδος ο Γ’. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά και την interactive ψυχανάλυση της Οφηλίας που λειτουργεί σαν μπόνους!Ολόκληρος ο Σαίξπηρ – και τα 37 έργα – σε μια μόνο ώρα! Η παράσταση που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Σαίξπηρ δεν είχε υποπτευθεί καν την έννοια του μοντάζ!»

Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Σκηνικά, Κοστούμια: Βίκυ Ρουμπέκα
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
Μουσική- διασκευή στίχων «Οθέλλου»: Nivo

Πρόγραμμα Περιοδείας
24/8/2012 Ραφήνα, Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας
25/8/2012 Γαλάτσι, Άλσος Βεϊκου
27/8/2012 Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
30/8/2012 Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο
1/9/2012 Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
4/9/2012 Βόλος, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα”
5/9/2012 Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
6/9/2012 Θεσσαλονίκη, Θέατρο Κήπου
7/9/2012 Θεσσαλονίκη, Θέατρο Κήπου

Πηγή:http://www.monopoli.gr

You may also like