Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» μεταφέρεται στη μικρή οθόνη

από την Amazon και τη Warner Bros  και το κόστος παραγωγής αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 150 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Μία νέα τηλεοπτική σειρά βρίσκεται, την ώρα που μιλάμε, στα σκαριά, βασισμένη στο best-seller βιβλίο επικής φαντασίας του J. R. R. Tolkien, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Η Amazon Studios, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επικρατέστερη εταιρεία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του conceptτων δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θέλει να το κάνει το επόμενο Game of Thrones της τηλεόρασης.

Η Tolkien Estate, το νομικό σώμα που έχει αναλάβει τις υποθέσεις του Άγγλου συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των περισσότερων βιβλίων του, όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει σε συμφωνία με τη WarnerBros. για την πραγμάτωση του εγχειρήματος. Μάλιστα, η συνεργασία τους έρχεται τέσσερις μήνες μετά τη διευθέτηση της νομικής αντιδικίας των δύο πλευρών σχετικά με τα κέρδη των ταινιών του Tolkien, που διήρκησε πέντε χρόνια.

Η Warner Bros. βρίσκεται σε συζητήσεις με την AmazonStudios, στις οποίες λέγεται ότι έχει αναμειχθεί προσωπικά ο CEO της Amazon, Jeff Bezos. Ο Bezos, μάλιστα, ονομάστηκε από τη Forbes τον προηγούμενο μήνα ως «ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη», με το networth του να φτάνει τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια!

Εκτός από την Amazon, όμως, πληροφορίες θέλουν το Netflix και την HBO να ήταν επίσης υποψήφιοι για τη σειρά, όμως, η HBO να αρνήθηκε τελικά λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 150 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν. Δεδομένου ότι, μόνο για την απόκτηση των δικαιωμάτων, η όποια εταιρεία υπογράψει το συμβόλαιο πρέπει να πληρώσει το γιγαντιαίο ποσό των 200-250 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των πραγμάτων δε μένουν πολλά δίκτυα που να μπορούν να ανταποκριθούν.

 

You may also like