Ο Ανάδρομος Ερμής είναι εδώ!, από την Χριστίνα Θεοχάρη

mercury-800x400Ναι, ξαναήρθε! Από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 11 Ιουνίου του 2015, ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, του εμπορίου και των μεταφορών, θα είναι Ανάδρομος. Αυτή τη φορά ο Ερμής θα αναδρόμησει σε ένα από τα ζώδια που κυβερνά: στους ομιλητικούς, κοινωνικούς,επικοινωνιακούς Διδύμους. Τι σημαίνει αυτό;  είναι πιθανό ότι οι συνήθεις «ατυχίες»που προκύπτουν με τον ανάδρομο Ερμή θα είναι λίγο πιο έντονες αυτή τη φορά ταρακουνώντας μας για τα καλά!

Προσοχή θέλουν τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού  του 1ου και 2ου  δεκαημέρου (Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες και Παρθένοι)

Λέξεις –Κλειδιά: παρεξηγήσεις, λάθη, επικοινωνιακό «βραχυκύλωμα», επιστροφές από το παρελθόν, ατυχήματα, καθυστερήσεις, αναβολές αλλά και αναθεωρήσεις, αναστοχασμοί και χρήσιμα πισωγυρίσματα.

Γενικά προσοχή στη λεπτομέρεια και στα ψιλά γράμματα σε σχέσεις και συμφωνίες.

Ειδικότερα, αν έχετε πλάνα που περιλαμβάνουν γραπτή επικοινωνία, ή συνομιλία, διδασκαλία, ή εκμάθηση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την περίοδο αυτή για να κάνετε μια αναθεώρηση της δουλειάς σας αλλά και να προχωρήσετε  διπλο-τσεκάροντας  τις πηγές και τις πληροφορίες σας ή γενικότερα ό,τι σας αφορά σε επίπεδο μετακίνησης, διαπραγμάτευσης ή μεταφοράς . Να θυμάστε ότι όταν ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος, ό,τι πλάνο έχετε που θα δρομολογήσετε τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχει χάρη στην δουλειά που αφιερώσατε  σ’ αυτό τώρα.

Όπως συμβαίνει με όλες  τις περιόδους Ανάδρομου Ερμή, κάποιες καταστάσεις από το παρελθόν θα πρέπει να επαναξιολογούνται,  να επανεξετάζονται, ή να τις  δούμε με άλλο μάτι. Ίσως χρειαστεί  μια νέα οπτική για «παλιές» ιδέες, ή κάποιοι θα θυμηθούν πράγματα που ειπώθηκαν πριν από πολύ καιρό, κι αυτό θα μας βοηθήσει  να καταλήξουμε σε μια νέα κατανόηση του τι ειπώθηκε και γιατί…Καιρός να στραφούμε προς τα μέσα, να σκεφτούμε τι θέλουμε και τι είναι περιττό στη ζωή μας και να αποφύγουμε λάθη και παρορμητικές κινήσεις.

Δεδομένου ότι ο Ερμής και οι Δίδυμοι συνδέονται επίσης με τα αδέλφια, τους συγγενείς αλλά και τη γειτονιά σας, προσέξτε για παρεξηγήσεις ανάμεσα σε εσάς και τον/την αδελφό ή αδελφή ή ακόμη και το γείτονα. Κάνετε το καλύτερό για ν’ αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις ζωτικής σημασίας που αφορούν  νέες συνεργασίες. Η αναβολή αυτή θα αποδειχθεί τελικά προς όφελός  σας. ΟΙ καθυστερήσεις θα είναι δεδομένες, αλλά σκεφτείτε ότι όλοι χρειαζόμαστε μια μικρή παύση. Αφήστε το χρόνο να κυλίσει, ει δυνατόν λίγο πιο χαλαρά αυτήν την περίοδο.Πάρτε το λεωφορείο ή το τρένο ή το μετρό για τη δουλειά για να αποφύγετε προβλήματα στις μετακινήσεις σας.

img_1320-0 Κριός
Με τον Ερμή Ανάδρομο στο 3ο σπίτι της  Επικοινωνίας, μεγάλη προσοχή θέλει σε μετακινήσεις, ταξίδια αλλά και στα αδέλφια σας-γενικά ο ανάδρομος θα σας ταρακουνήσει. Κάνετε το καλύτερό σας για να αποφύγετε οικογενειακές διαμάχες και εντάσεις. Εάν έχετε προγραμματίσει κάποιο σύντομο ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας έχει κάνει το σέρβις του, για μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα καθ΄οδόν.

Ταύρος
Με τον Ερμή Ανάδρομο στο δεύτερο σας σπίτι του εισοδήματος και των αποκτημάτων, το μυαλό σας είναι σίγουρα στα λεφτά. Μπορεί να αυξήσετε μία από τις πηγές εσόδων σας ή να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά σας και τη διαχείρισή σας, η να χρειαστεί να κάνετε μια προσεκτική επιλογή κάποιου οικονομικού ζητήματος. Χρήματα που σας οφείλουν ή τα περιμένετε θα έρθουν κατά πάσα πιθανότητα τώρα.

Δίδυμοι
Με κυβερνήτη σας τον  Ερμή είστε πιο ευαίσθητοι στην ανάδρομη του περίοδο από τους άλλους. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες  είναι στο στόχαστρο,άρα καλό είναι να προσέξετε πού λέτε ή που γράφετε τι ,μια και το κάθε τι μπορεί να σας οδηγήσει στο να απολογηθείτε. Χρήσιμη περίοδος για να αναθεωρήσετε μια συνεργασία, ή να βάλετε τα θεμέλια για μια νέα σχέση,που θα ανθίσει μετά τα μέσα Ιουνίου.

Καρκίνος
Η φαντασία σας μπορεί ν΄ανθίσει κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να βρει χρόνο για μοναξιά και να σημειώσετε ιδέες, ή την όποια έμπνευση έχετε, ή να δουλέψετε σκληρά για ένα σημαντικό σχέδιο. Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι σας απασχολεί πολύ κάτι από το παρελθόν σας. Αυτό μπορεί να είναι μια ανάμνηση ή μια ανεπίλυτη κατάσταση. Αν ναι, τώρα είναι η στιγμή να επανεξετάσετε ό,τι πρέπει να φύγει οριστικά από τη ζωή σας

Λέων
Μια παρεξήγηση ανάμεσα σε εσάς και έναν φίλο είναι πιθανή κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης Ανάδρομου Ερμή, κάτι που μάλλον θα σας οδηγήσει στο να επανεξετάσετε τη γενικότερη εικόνα της κοινωνικής ζωής σας. Είστε ακόμα συμβατοί/ές με τους ανθρώπους του κύκλου σας; Ή προσανατολίζεστε προς μια διαφορετική κατεύθυνση – που απαιτεί ένα διαφορετικό δίκτυο γνωριμιών; Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και σκεφτείτε πώς θα διαθέσετε καλύτερα κάθε λεπτό του κοινωνικού χρόνου σας.

Mercury retrogradeΠαρθένος
Η καριέρα και η σταδιοδρομία θα είναι στο επίκεντρο στον Ανάδρομο Ερμή, δεδομένου ότι ο Ερμής θα βρεθεί στον 10ο οίκο του επαγγέλματός σας κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Μπορεί να αισθάνεστε πως εσείς και το αφεντικό σας είστε συχνά σε ένταση ή ότι μπορεί να μην καταλαβαίνουν όλα όσα προσπαθείτε να πείτε. Μην υποθέσετε ότι το άτομο αυτό υποβαθμίζει τις ιδέες σας ή δεν τους δίνει αξία. Χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση; Να είστε πιο ανοιχτοί σε αλλαγές στην επικοινωνία που θα είναι ο καταλύτης που θα σας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο επαγγελματικά.

Ζυγός
Αν μελετάτε για κάποια πτυχίο, η κάποιο πιστοποιητικό ή ακόμη και για τις Πανελλήνιες, είναι πιθανό ότι ο εγκέφαλός σας κυριολεκτικά θα «καεί»κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, καθώς προσπαθείτε να αφομοιώσετε πολλές πληροφορίες. Σκεφτείτε να διαθέσετε επιπλέον χρόνο για να βοηθηθείτε στις σπουδές σας, για να είστε σίγουροι ότι θα τα πάτε καλά. Επίσης, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ετοιμαστείτε για πιθανές καθυστερήσεις.

Σκορπιός
Μπορεί να υπάρξει κάποια απογοητευτική οικονομική εξέλιξη ή μια αυξημένη γραφειοκρατία που θα σας ταλαιπωρήσει σ’ αυτόν τον Ανάδρομο Ερμή. Κάνετε το καλύτερό σας για να τα βγάλετε πέρα με αυτό το είδος της γραφειοκρατικής επιβάρυνσης κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Πιστέψτε πώς το ζήτημα θα επιλυθεί και ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσει και προς το συμφέρον σας. Αποφύγετε νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τοξότης
Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε σαν να είστε ο καθένας σας  σε διαφορετικό πλανήτη, όταν προσπαθείτε να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά μ’ ένα σημαντικό θέμα.  Ο Ερμής αναδρομεί στον 7ο οίκο των σχέσεων σας κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, εφιστώντας την προσοχή σας σε τυχόν αδυναμίες στην ικανότητά σας να μιλάτε και να ακούτε ο ένας στον άλλο. Η συνεργασία και η επικοινωνία είναι δυνατή, αλλά μόνο αν κάθε καταλάβετε τι θέλει και χρειάζεται το άλλο πρόσωπο. Ζητήστε διευκρινίσεις από τον/την σύντροφό σας.

Αιγόκερως
Με τον Ερμή ανάδρομο στον  6ο οίκο της εργασίας και την καθημερινής ρουτίνας σας, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι δουλεύετε περισσότερο από ό,τι πρέπει και σπαταλάτε πολλή ενέργεια. Να είστε υπομονετικοί και να το δείτε ως μια ευκαιρία για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της συνολικής σας παραγωγικότητας. Η γραφειοκρατία μπορεί να σας φαίνεται ατελείωτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και πάλι, αυτή είναι η ευκαιρία σας να αποδείξετε πόσο οργανωμένοι/ες μπορείτε να είστε. Αν υπάρχει κάποια παρεξήγηση ανάμεσα σε εσάς κι έναν συνάδελφο προσπαθήστε να το λύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα

mercury-rxΥδροχόος
Εάν παρατηρήσετε ότι σκέφτεστε όλο και περισσότερο κάποιον πρώην εραστή, ο πειρασμός να επικοινωνήσετε μαζί του ή μαζί της μπορεί να είναι πολύ δυνατός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν είστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ζείτε στην ίδια γειτονιά, μην εκπλαγείτε αν βρεθείτε στη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Σίγουρα, υπάρχει χημεία, αλλά προτού ξαναμπείτε σε μια σχέση που δεν ήταν σωστή την πρώτη φορά, χρειάζεται χρόνο για να θυμηθείτε τι πήγε στραβά στην πρώτη θέση. Εκτός κι αν υπάρχει δραματική αλλαγή, μια δεύτερη ευκαιρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση.

Ιχθύες
Η κάθε είδους τεχνική εργασία στο σπίτι ευνοείται στη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων, χάρη στον Ανάδρομο Ερμή στον  4ο οίκο σας του σπιτιού  και της οικογένειας-αρκεί να την έχετε προγραμματίσει από πριν. Μπορείτε επίσης να αναζωπυρώσετε τη  σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και την ευρύτερη οικογένειά σας. Ή να βρείτε την ευκαιρία να οργανώσετε μια οικογενειακή συγκέντρωση, ή ακόμη να μελετήσετε τις ρίζες σας ή το γενεαλογικό σας δέντρο και  να μάθετε πληροφορίες που δεν ξέρατε  πριν!

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like