Ο γάμος κάνει καλό… στους άνδρες!

gamos 3 Μπορεί όλοι να θεωρούν ότι ο γάμος είναι κάτι που επιθυμούν διακαώς οι γυναίκες και αποφεύγουν οι άνδρες, όμως ίσως αλλάξουν γνώμη αν διαβάσουν αυτό…
Οι παντρεμένοι άνδρες είναι πιο υγιείς και πιο γεροί! Τάδε υποστηρίζει έρευνα που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Έχει ήδη αποδειχθεί από παλαιότερες έρευνες ότι οι παντρεμένοι άνδρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά νοσήματα. Ταυτόχρονα, το προσδόκιμο ζωής των παντρεμένων καρκινοπαθών είναι υψηλότερο, ίσως λόγω της φροντίδας και της περιποίησης που απολαμβάνουν από τις οικογένειές τους.

Πλέον, η νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο γάμος δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις των ανδρών. Αρκεί βεβαίως, ο γάμος να έχει πραγματοποιηθεί μετά την ηλικία των 25 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας νεαρός άνδρας που δεν έχει αποκατασταθεί οικονομικά βιώνει έντονο στρες και ανησυχία για να εξασφαλίσει την οικογένειά του, ενώ ένας άνδρας που είναι αποκατεστημένος είναι πιο εύκολο να νιώσει ασφάλεια και ολοκλήρωση μέσα από το γάμο και έτσι, να διατηρήσει σε καλό επίπεδο την υγεία του και ειδικότερα, τα οστά του.

Όλα αυτά ισχύουν μόνο για τους άνδρες. Οι γυναίκες δεν φαίνεται να βιώνουν την ίδια βελτίωση. Παρόλα αυτά εκείνες που έχουν δίπλα τους άνδρες που τις στηρίζουν και τις αγαπούν παρουσιάζουν καλύτερη υγεία και πιο γερό μυοσκελετικό σύστημα, ενώ και η ψυχική τους υγεία δείχνει να είναι καλύτερη και πιο ισορροπημένη.
570996-the-failed-frontmanΓενικότερα, έχει αποδειχθεί ότι η ψυχολογία ενός ατόμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωματική του υγεία. Ένα άτομο που έχει δίπλα του καλούς φίλους και έναν σύντροφο που τον στηρίζει και τον αγαπά είναι πιο πιθανό να έχει πιο γερά οστά και καλύτερη υγεία της καρδιάς. Εξίσου σημαντικός είναι ο καλός σύντροφος και στην πορεία και την εξέλιξη του καρκίνου. Έρευνες δείχνουν ότι όταν ένας σύζυγος νοσεί από καρκίνο και έχει δίπλα του έναν σύντροφο που τον στηρίζει και τον αγαπά έχει υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Το ίδιο σημαντικοί είναι και οι φίλοι στη ζωή και στην υγεία ενός ατόμου. Όσο περισσότερους φίλους έχει κάποιος, και όσο πιο βαθιά είναι η φιλία που τους συνδέει τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμη και τον καρκίνο.

You may also like