Ο γάμος…παχαίνει!

Αποτελεί το διαχρονικό άλλοθι όσων παρερμηνεύουν το ότι δύο άνθρωποι γίνονται… ένα μετά από το γάμο. Τελικά όμως έρχεται μία επιστημονική έρευνα να τους επιβεβαιώσει. Γιατί όντως, ο γάμος παχαίνει!

Το Πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας έκανε τη σχετική μελέτη, στην οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν 169 νιόπαντρα ζευγάρια, για τέσσερα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, τους ζητούσαν να δηλώνουν- με τη χρήση μίας αριθμητικής κλίμακας- το βαθμό ικανοποίησης που έπαιρναν από τη συζυγική ζωή, ενώ την ίδια ώρα ήταν υπό παρακολούθηση το βάρος τους.

Έτσι διαπίστωσαν πως για κάθε μονάδα που ανέβαινε η ικανοποίησή τους από το γάμο τους, αυξανόταν και ο Δείκτης Μάζας Σώματος, ανδρών και γυναικών, κατά 1/10 της μονάδας κάθε εξάμηνο. Πιο απλά, αυτό για μία γυναίκα ύψους 1,62 μ. και 54 κ. σημαίνει μισό επιπλέον κιλό.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι πως αυτό οφείλεται σε έναν πολύ απλό λόγο. Όσο πιο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι στο γάμο τους, τόσο αντιστέκονται στον πειρασμό του να επιστρέψουν στο παιχνίδι του φλερτ. Και κατά συνέπεια, τόσο λιγότερο προσέχουν την σιλουέτα τους.

Πηγή

You may also like