Ο γιατρός μου είναι η φύση

Αυτή την εποχή οι γρίπες και οι ιώσεις «δίνουν και παίρνουν» με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να λαμβάνουν φάρμακα, ακόμη και αντιβιοτική αγωγή σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι ήδη γνωστό ότι βλάπτει τον οργανισμό μας. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια φυσική θεραπευτική αγωγή που θα μπορούσε να δράσει ακόμη και προληπτικά στον οργανισμό σας; Τα βότανα που υπάρχουν στη φύση μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ισορροπία στην υγεία μας.

 

εχινακεια..Η εχινάκεια ενισχύει τον οργανισμό απέναντι στις μολύνσεις και τους ιούς και εμποδίζει την είσοδό τους στον οργανισμό. Αυτό την καθιστά ικανή να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα ανακάλυψε ότι μειώθηκε κατά 58% ο κίνδυνος να αρπάξει κάποιος ένα κρυολόγημα, και κατά 30 ώρες η διάρκειά του, όταν αυτό τελικά συνέβη.

 

 

 

astragalusΤο φυτό astragalus λόγω των θερμαντικών του ιδιοτήτων δρα ως τονωτικό των πνευμόνων, ειδικά σε χρόνιες καταστάσεις. Είναι ένα βότανο το οποίο αξίζει να το δοκιμάσετε αν νιώθετε συχνά κουρασμένοι, κακοδιάθετοι ή αρρωσταίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

 

 

φασκομηλο..Το φασκόμηλο είναι ένα ευρέως γνωστό ηρεμιστικό του λαιμού, ιδιαίτερα, σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας. Τα συστατικά του έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και καταπραΰνουν τα συμπτώματα του πονόλαιμου. Έχει επίσης αποχρεμπτικές ιδιότητες.

 

 

θυμαριΤο θυμάρι χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις μολύνσεων του αναπνευστικού, όπως στη γρίπη, στη λαρυγγίτιδα και την αμυγδαλίτιδα. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού έχει αντιμικροβιακές και αντισπασπωδικές ιδιότητες.

 

 

 

 

yarrowΤο μυριόφυλλο (yarrow) χρησιμοποιούνταν στην Αμερική για να θεραπεύσουν τον υψηλό πυρετό. Χρησιμοποιείται κυρίως στα πρώτα στάδια της γρίπης σαν προστασία του ανοσοποιητικού, και συχνά δρα συνδυαστικά με τα elder flowers.

 

 

 

Elder-flowerΤα elder flowers χρησιμοποιούνται για τις μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος, τον πυρετό και το μπούκωμα. Μάλιστα οι καρποί του χρησιμοποιούνται και για στην Παρασκευή κρασιών. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης αλλά και στη μείωση της διάρκειάς της. Δρουν συνδυαστικά με το μυριόφυλλο κατά τα πρώτα στάδια της μόλυνσης του αναπνευστικού συστήματος.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ειδικά σε περιπτώσεις που πάσχετε από κάποιας μορφής αλλεργία.

You may also like