Ο γοητευτικός “Ζυγός”, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

libraΓίνε η αλλαγή που θες να δεις σ’αυτό τον κόσμο

Μαχάτμα Γκάντι

2.10.1869

Οι εκλείψεις πέρασαν (ουφ!), ο Ανάδρομος μας αποχαιρέτισε ευτυχώς και μια Νέα Σελήνη στις 12/10 στο ζώδιου του καλλιεργημένου, γοητευτικού και ισορροπημένου Ζυγού μας θυμίζει πως το 7ο ζώδιο, ανατέλει εδώ και καιρό στον αστρολογικό ορίζοντα. Ακόμη βρισκόμαστε σε φάση επεξεργασίας  του πολύ δυνατού και μεταμορφωτικού Σεπτεμβρίου, μαζί με την Φθινοπωρινή Ισημερία. Οι σχέσεις και οι ισορροπίες τους άλλαξαν και τώρα καλούμαστε να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπίες, να βρούμε κουράγια και υπομονή να στηρίξουμε τις αλλαγές. Κάθε σχέση χρειάζεται συνεργασία για να δουλέψει και να ανθίσει κι ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον Ζωδιακό κύκλο.

Εκπροσωπεί άριστα την έννοια της Συντροφικότητας και του Ζεύγους. Το Μαζί είναι τόσο σημαντικό για εκείνους. Μαζί είμαστε καλύτερα, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, χέρι-χέρι θα φτάσουμε ακόμη πιο μακριά.

Όσο κι αν προσπαθήσεις να πείσεις έναν Ζυγό για τις χαρές της εργένικης ζωής και της (κατά καιρούς) απαραίτητης και εποικοδομητικής μοναξιάς, δεν θα τα καταφέρεις. Οι Ζυγοί και οι Καρκίνοι έχουν, στατιστικά, τα υψηλότερα ποσοστά γάμων και συμβίωσης-το κάθε ζώδιο για το δικό του λόγο. Ναι, πιστεύουν πραγματικά ότι υπάρχει το άλλο τους μισό και δεν σταματούν να ψάχνουν το ταίρι τους.  Όσο γοητευτικοί και ακαταμάχητοι να είναι οι Ζυγοί, κάτι που τους κάνει πολλές φορές να αλλάζουν συντρόφους σαν τα πουκάμισα, είναι πολύ “της σχέσης”.  Δρουν, εργάζονται, λειτουργούν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία και η καρδιά τους αποζητά πάντα τον/την ιδανικό/η σύντροφο.

libra-signΕίναι χαρωποί, προσηνείς, φιλάνθρωποι, ευγενείς, διπλωμάτες, γεμάτοι χιούμορ, νάζι, χαμόγελο και ήρεμη καλοσύνη.

Με κυρίαρχο πλανήτη τους την Αφροδίτη, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι καλλιτέχνες. Πιο αιθέριοι από τα άλλα παιδιά της υπέροχης αυτής θεότητας-τους Ταύρους που, ως πιο γήινα ζώδια, απολαμβάνουν πιο «γειωμένες» απολαύσεις: σεξ, φαγητό, ποτό κλπ.  Ο Ζυγός από την άλλη, απολαμβάνει μαζί με τον Λέοντα την όμορφη πλευρά της ζωής και της δημιουργικότητας. Τέχνη, φιλοσοφία, χορός,θέατρο, ποίηση and everything in between.

Καλλιεργημένοι, χαμογελαστοί, εκλεπτυσμένοι οι Ζυγοί λατρεύουν την ομορφιά και τα όμορφα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι κερδίζουν στη ζωή με το ταλέντο και την ακαταμάχητη γοητεία τους. Ένα χαμόγελο τους είναι ικανό να μαγέψει αρχηγούς κρατών και φιλοσόφους με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο!

Οι άντρες Ζυγοί είναι τόσο έμπειροι στα λόγια  και στο παιχνίδι του φλερτ που είναι αδύνατον να μην υποκύψεις στη γοητεία τους. Ματαιόδοξοι, απαθείς και κενοί στη χειρότερη εκδοχή τους, στην καλύτερη μοιάζουν με αστραφτερό, πανέμορφο παγόνι! Λάμπουν και σε παρασύρουν σε ένα μεθυστικό χορό.

Είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα και θέλουν να ζήσουν το ρομάντζο με κάθε τρόπο. Η αντανάκλαση του εαυτού σας στα μάτια των άλλων και η αέναη σύγκριση με τους άλλους σας βοηθάει να βελτιώνεστε συνεχώς, να είστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές και προκλήσεις, να γίνεστε ανταγωνιστικοί όπου πρέπει αλλά και να κρατάτε ισορροπίες εκεί που χρειάζεται. Η δικαιοσύνη και  διπλωματία είναι σύμμαχοι και οδηγοί σας, πυξίδα στα δύσκολα.  Με τον Ερμή να αναδρομεί στις 4/10 στον Σκορπιό, τελειώνοντας την πορεία του στο Ζυγό, αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν θα φέρει πολλές καταστάσεις και ανθρώπους πίσω σε σας, που θα πρέπει να λήξουν οριστικά αυτή την περίοδο.
558278_232911773497341_119680302_n

Θυμηθείτε: Διάσημοι Ζυγοί  είναι πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Τζον Λένον και ο Sting, οι πανέμορφες Monica Belucci, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και Μπριζίτ Μπαρντό αλλά και εξερευνητές όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος , συγγραφείς όπως οι Αρθουρ Μίλλερ , Χάρολντ Πϊντερ και Γουίλιαμ Φώκνερ, ο μέγας φιλόσοφος Κονφούκιος και πολλοί άλλοι.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

 

You may also like