Ο καθαρισμός προσώπου δεν είναι εύκολη υπόθεση

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι σίγουρα μια πολύ βαρετή διαδικασία. Και είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν γίνεται σωστά, ή επαρκώς ή ακόμα και καθόλου. Η αφαίρεση του μακιγιάζ δεν αποτελεί σωστό καθαρισμό του προσώπου και κάπως έτσι φτάνουμε στα πιο γνωστά λάθη που μπορούν να γίνουν γύρω από αυτόν. Εντάξει, είναι προφανές πως έχουμε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουμε στο 24ωρο μας, από το να ασχολούμαστε με το skincare μας, αλλά το βάλαμε πείσμα να το κάνουμε πιο ευχάριστα.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι καθαρισμού σας, με αρκετό χλιαρό νερό. Όχι καυτό, φυσικά γιατί πέραν της ερυθρότητας θα φέρει και αφυδάτωση στο δέρμα. Αφού κάνετε τις απαραίτητες κυκλικές κινήσεις προς απομάκρυνση κάθε ρύπου και μακιγιάζ, αφήστε το να δράσει για λίγο στο πρόσωπό σας, επιμένοντας στις προβληματικές περιοχές όπως το μέτωπο και η μύτη. Μην το ξεβγάλετε με νερό, αλλά προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα σας, θα καταφέρει να κρατήσει τα ενυδατικά στοιχεία του σαπουνιού. Σίγουρα δεν θα εξαφανίσει τα μαύρα στίγματα (πως θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολο άλλωστε), αλλά θα τα μαλακώσει και εσείς θα νιώσετε όμορφες και χαλαρωμένες.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνη, που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι χωρίς ένα φουλ κάλυψης makeup, τότε ένα σαπούνι δεν μπορεί να είναι αρκετό για να χαρίσει στο δέρμα σας, την τόνωση και την ανάσα δροσιάς που χρειάζεται. Αφού έχετε αφαιρέσει το περισσότερο προϊόν με το σαπούνι, συνεχίστε με ένα νερό καθαρισμού. Είναι εύκολο, γρήγορο, αποτελεσματικό και θα αφαιρέσει και τα τελευταία υπολείμματα.

Οι υπερβολές ποτέ δεν οδήγησαν σε κάτι καλό. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε το δέρμα σας με καθημερινή απολέπιση και μάσκες. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων καλό είναι να εφαρμόζονται το πολύ δυο φορές την εβδομάδα, αναλόγως τις ανάγκες της καθεμιάς, μιας και η υπερβολική τους χρήση μπορεί να φθείρει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να προκαλέσει επιφανειακής ξηρότητα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του δερματολόγου σας, στην περίπτωση που χρειάζεστε κάποια ειδική θεραπεία και μην το παρακάνετε.

Οι οδηγίες των προϊόντων δεν έχουν τοποθετηθεί τυχαία πάνω στην συσκευασία. Στην εποχή του multimasking, είναι σύνηθες να εφαρμόζουμε προϊόντα τοπικά, στις περιοχές εκείνες που έχουν ανάγκη και μόνο σε αυτές. Για παράδειγμα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για ρύθμιση της λιπαρότητας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται σε όλο το πρόσωπο, αλλά μόνο σε εκείνες τις περιοχές που το έχουν ανάγκη. Διαφορετικά, θα καταλήξουμε με ένα ολοκληρωτικά αφυδατωμένο δέρμα. Κάτι που σίγουρα δεν βρίσκεται στη λίστα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

You may also like