Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής είναι…σοβαρή υπόθεση

Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή της γυναίκας. Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται; Τι πρέπει να αποφεύγουμε; Και ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για εμάς;

Μην διστάσετε να συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας, ώστε να σας προτείνει το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωση σας. Οι ανάγκες ποικίλλουν, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται η καθεμία από εμάς. Εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη, εφηβεία, είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

 Δεν χρειάζονται υπερβολές: Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός, είναι απαραίτητος, προκειμένου να διατηρήσουμε την περιοχή καθαρή και χωρίς κίνδυνο για μολύνσεις. Μετά τη θάλασσα, στο τέλος της περιόδου ή μετά την σεξουαλική επαφή, καλό είναι να χρησιμοποιείτε το προϊόν καθαρισμού σας, σε συνδυασμό με άφθονο νερό, ώστε να διαφυλάξετε την φυσική χλωρίδα της περιοχής. Ο καθημερινός καθαρισμός, θεωρείται βασικός, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και πολλοί μικροοργανισμοί βρίσκουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν, και φυσικά εξαιτίας των μπάνιων στη θάλασσα, ή σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εκκρίσεις υγρών, είναι έντονες. Χρειάζεται όμως προσοχή, ώστε να μην υπερβάλουμε, και δημιουργήσουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Το βαμβάκι είναι η λύση:

Το βαμβάκι, είναι άνευ οποιασδήποτε συγκρίσεως, όσον αφορά τα εσώρουχα. Και επειδή είναι πολλές οι φορές εκείνες, στις οποίες, η αγαπημένη μας ολόσωμη φόρμα, πρέπει να συνοδευτεί με κάποιο ειδικό εσώρουχο, μην αμελήσετε, όταν επιστρέψετε στο σπίτι, να το αντικαταστήσετε με ένα βαμβακερό. Πλην του βαμβακιού, τα περισσότερα υφάσματα, δεν πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τον ανεπαρκή καθαρισμό τους.

Αφαίρεση υγρασίας:

Μετά από κάθε πλύση, είναι πολύ βασικό, να την σκουπίζετε πάρα πολύ καλά, με μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να αφαιρεθεί όλη η υγρασία. Η υγρασία είναι ο καλύτερος φίλος του μύκητα και αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης μικροβίων, κατακόρυφα.  Το ίδιο ισχύει φυσικά, και όταν αφήνουμε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω μας. Προσπαθήστε να αλλάζετε το κάτω μέρος στο μπικίνι σας, για περισσότερη ασφάλεια.

You may also like