Ο καιρός μπορεί να χαλάει, η διάθεση ΠΟΤΕ!

Μπήκαμε για τα καλά στο χειμώνα, καθώς φαίνεται. Παρ’ όλα αυτά η ζωή στη Θεσσαλονίκη, δεν παγώνει! Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε αυτ΄λο το Σαββατοκύριακο στην πόλη.
Την Παρασκευή ξεκίνησαν οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ για τη διαχρονική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σωτήρη Χατζάκη, περνά επάνω στη σκηνή μία σειρά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας, όπως η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η Μικρασιατική Καταστροφή κι ο πόλεμος του ’40. Στην Παράσταση συμμετέχουν ο Γιώργος Αρμένης, η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Τάσος Νούσιας και πολλοί άλλοι ηθοποιοί. Παράλληλα, το Βασιλικό Θέατρο θα πλημμυρίσει από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και τις ερμηνείες του Ζαχαρία Καρούνη.

 

 

 

Συνεχίζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η έκθεση «Αρχαιολογία στα Μετόπισθεν: η Θεσσαλονίκη των ταραγμένων χρόνων 1912-1922» στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, μία σειρά από αρχαιολογικά ευρήματα, πίνακες, φωτογραφικό υλικό, ακόμη κι επιστολές καθοδηγούν τους επισκέπτες σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, με σκοπό να αποτιμηθεί και να κριθεί ό,τι διαμόρφωσε τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 08:00 έως τις 15:00.

 
Επίσης σήμερα, στα πλαίσια του «Creative Walk» ξεκινάει το 1ο Πείραμα «Craft Bazzar» στο υπόγειο του Partizan (Βαλαωρίτου 29). Εκεί θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μία ποικιλία χειροτεχνημάτων και φυσικά οι δημιουργοί τους (εισηγητές και μαθητές των σεμιναρίων «Πείραμα») θα είναι εκεί για να σας λύσουν όποια απορία έχετε γύρω από το DIY. Εκμεταλλευτείτε το ειδικά αν έχετε ξεκινήσει κι εσείς την ενασχόληση με κάποιον τομέα χειροτεχνίας. Ένας ακόμη πιο σημαντικός λόγος για να μην το χάσετε είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Bazaar, μία που μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων «Σπίτι της Άρσις».
Η Κυριακή ας αφιερωθεί στα παιδάκια! Έχουμε, λοιπόν την έναρξη της παιδικής παράστασης του Χάρη Ρώμα «Το ζαχαρωτό σπίτι της μάγισσας» στο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310-819153). Το σενάριο υπογράφουν οι Χάρης Ρώμας και Βαγγέλης Δουκουτσέλης κι έχει εμπνευστεί από το γνωστό παραμύθι «Χάνσελ & Γκρέτελ». Ο Χάρης Ρώμας, πιστός στην πεποίθησή του πως η διδαχή των αξιών που πρέπει να μάθουν τα παιδιά επιτυγχάνεται μέσα από ένα μείγμα ψυχαγωγίας κι εκπαίδευσης, σκηνοθετεί μία παράσταση όπου παίρνει εικόνα η δύναμη της οικογένειας μπροστά σε κάθε εμπόδιο. Τη μουσική της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

 
Catherine Deneuve, ή για πολλούς «Ωραία της Ημέρας». Η αγαπημένη ηθοποιός είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ που προβάλλεται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας (εντός Ολύμπιον) στις 17:45. Ένα αφιέρωμα για τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου μέσα από τη ζωή και της καριέρας ενός από τους θρύλους του Γαλλικού κινηματογράφου.

 
Μπορούν να «δέσουν» οι σύγχρονοι ήχοι με την παράδοση; Ναι, κι έχουμε κι αποδείξεις! Ο Μάνος Πυροβολάκης κατάφερε να συνδυάσει την κρητική λύρα με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα μέσα από τη δουλειά του και μας το υπενθυμίζει προσκαλώντας μας στην αίθουσα Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki. Έτσι έχουμε μία απολαυστική μουσική εμπειρία για το βράδυ της Κυριακής μας!

 
Κι επειδή Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ειδικά η εποχή μας χρειάζεται ανθρωπιά, το Block 33 μας περιμένει από τις 11 το πρωί της Κυριακής με παιδικές παραστάσεις, workshops, θέατρο, χορό και μουσική για ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ! Οι WHYNOT (Lindy Hop Greece, Οξυγόνο, Μαρμελάδα, Αιθερόπλοο και Παιδιά Εν Δράσει) ενώνουν τις δυνάμεις του και υπόσχονται μία γεμάτη μέρα για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσουμε: Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»/Ορφανοτροφείο «Μέλισσα»/Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ελπίς»/Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας για ΑμΕΑ/Σωματείο Φίλων ΑμΕΑ «Το Κάτι Άλλο»/Σύλλογο Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βορείου Ελλάδος «Η Λάμψη» και άπορες οικογένειες που πιστεύετε πως έχουν ανάγκη. Η ανθρωπιά πρέπει να βγαίνει στους δρόμους κάθε στιγμή, αλλά ακόμη ειδικότερα αυτές της μέρες της ΑΓΑΠΗΣ!
Ελπίζοντας πως σας «προμήθευσα» μ’ ένα γεμάτο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, σας χαιρετώ με τις καλύτερες ευχές μου να περνάτε καλά!

You may also like